Голмайстоърт Чирпанлиев поздравява Стойков за асистенцията

02

„Левски“ (Чикаго) 2014

„Левски“ (Чикаго) спечели ценни три точки на не толкова гостоприемния стадион в предградието на Чикаго – Сент Чарлз. След много повратни моменти в мача, българите постигнаха важна победа срещу местния „Селтикс“, с 2:3. В средата на първата част, „сините“ направиха атака, като по учебник. Левият бек Стефан Златев, обърна атаката с дълъг диагонален пас към Димитър Стойков. Той от своя страна премина с дрибъл през двама защитници и намери с успореден пас голмайстора Васил Чирпанлиев, който отбеляза сам срещу вратаря за 1:0. На следващата противникова атака, нападателят на домакините настъпи вратаря Мартин Митев по лявата ръка и го контузи. Митев устиска до края на първата част, но заради непълноценното си състояние, получи гол с глава от близко разстояние за 1:1. Така завърши първата част, при равен резултат.

07

Спонсорът Борислав Зарев награждава Васил Чирпанлиев

На полувремето, единият от спонсорите на отбора – г-н Борислав Зарев, награди с почетни плакети Васил Чирпанлиев и Евгени Михайлов, сътоветно за най-добър нападател и най-добър полузащитник за изминалия сезон 2015.

08

Боби Зарев награждава Евгени Михайлов

С подновяването на играта, на „синята“ вратата застана полевият играч Димитър Стойков. Българите упражниха натиск, но домакините бяха добре организирани в защита и при една контраатака вкараха гол от далечно разстояние, с който поведоха с 2:1. В този труден момент, стражът Мартин Митев стисна зъби и излезе да довърши мача, буквално пазейки с една ръка. Междувременно, Стойков застана на мястото си, като полеви играч. Това доведе до мощна обсада на шотландската врата, при която беше въпрос на време българите да отбележат.

03

Голмайстоърт Стоян Трендафилов

В 72-та минута, Стоян Трендафилов рискува и направи самостоятелен рейд в наказателното поле. Отвори му се възможност и той стреля в противоположния ъгъл по земя. Топката мина под плонжа на вратаря и нашите изравниха за 2:2. Истински характер и лидерство показа моторът на отбора през целия мач – Анатоли Вътев. Пет минути преди края на двубоя, той беше грубо фаулиран в наказателното поле. Главният съдия посочи мигновено бялата точка, а синята девятка Васил Чирпанлиев вкара победния гол за 2:3.

06

Капитанът Александър Карабелски

„Получи се много интересен мач с положения и обрати пред двете врати. За наша радост, успяхме да го постигнем това, за което дойдохме. Трите точки, които спечелихме, са много важни за нас. Първо – те са срещу пряк конкурент и второ – много от другите кандидати за титлата ще се спънат на този стадион. През този сезон, още два много силни румънски отбора се включиха в първенството. С тях станахаме единадесет и програмата е по-различна. Ще играем само с три от отборите по два мача, а с останалите само по един. Поради липсата на реванши, всеки двубой е изключително важен, и за да защитим титлата, трябва да побеждаваме във всеки мач“, коментира капитанът на „Левски“ (Чикаго) – Александър Карабелски.

04

Лидерът Анатоли Вътев скача за висока топка

В следващите две седмици, „Левски“ (Чикаго) няма официални мачове, заради големия християнски празник Великден и денят на майката в Америка.
В първия си домакински мач, „Левски“ (Чикаго) приема гръцкия тим „Олимпиакос“ (Чикаго), на 15-ти май, от 9:00 часа сутринта, на адрес: 1801 N Dale Ave, Arlington Heights, IL 60004.

Галерия снимки:

   05

Димитър Стойков пробва удар от далеч

09

Стефан Златев

10

Костадин Леваков

DSC_0294

Васил Чирпанлиев с наградата за Най-добър нападател на сезон 2015

DSC_0298
Евгени Михайлов с наградата за Най-добър полузащитник  на сезон 2015

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.