„Левски“ (Чикаго) загуби с 6:4 от дебютанта в лигата за над 30-годишни „Триколори“. „Сините“ бяха изненадани от съперника, позволявайки му да поведе с 5:0. Българите имаха три-четри чисти голови положения в началото на мача, но нямахa късмет. Докато при първата възможност съперникът отбеляза, вторият гол падна след изпълнение на корнер. За втори пореден мач сякаш прокоба е надвиснала над отбора. Неразбирателство между вратаря Мартин Митев и Добромир Пеев, създаде ситуация за отбелязване на автогол. Първата част завърши с 3:0 в полза на румънците. През първите десет минути на второто полувреме „Левски“ получи нови два гола, като втория беше от спорна дузпа. Въпреки безнадеждната ситуация левскарите намериха сили в себе си да се върнат в мача. Те заиграха с трима защитници и след постоянна обсада на противниковата врата, успяха да намалят резултата до 5:3. Два гола за „Левски“ вкара Ивайло Иванов, а веднъж се разписа Евгени Руссу. Намаленият състав на защитата си каза думата и при редките контраатаки, северните ни съседи успяха да вкарат за 6:3. Малко преди края на мача Йордан Ковачев вкара за крайното 6:4.

DSC_0608

Голмайсторът Евгени Руссу

„Това е футбола, затова е най-интересната игра на света. Слаба игра на защитата, през 70% от мача, много далече стояха от хората. Хубавото в мача е, че през последните 30-минути, успяхме да се мобилизираме и се върнахме в мача. Имахме положения, не само да изравним, но и да победим, липсата на късмет ни попречи. Важното е, че показахме характер. Очаквах, че румънците ще играят по офанзивно, но се оказа че не е така. Ние се опитвахме да играем повече с топката, но сбъркахме, явно на този терен трябва да играем по съсредоточено в защита и на контратаки. Това остава в миналото, взимаме си поука и продължаваме напред“, коментира треньорът на „Левски“ (Чикаго) – Пламен Бежански.

02

Пламен Бежански дава напътствия

Тази неделя няма да има мач от първенството, заради националният празник на САЩ – Мемориал ден. На 5 юни от 9:30 часа сутринта на адрес: 700 Oak Brook Rd, Oak Brook, IL 60523, „Левски“ гостува на основния опонент за титлата и купата през последните две години „ДеПол“.

Галерия снимки:

01

Васил Чирпанлиев

04

Христо Драганов

05

Димитър Стойков

DSC_0644
Стоян Трендафилов иска фал

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.