„Левски“ Чикаго със Суперкупата 2014

Най-популярният български отбор зад граница – „Левски“ (Чикаго), излиза в битка за Суперкупата срещу добре познатия вече италиански отбор „Интернационал 1996“. Двата отбора са Носители на Купата в своите дивизии. „Левски“ вдигна трофея в „бялата“ дивизия за над 30-годишни, при която мачовете се играят в неделя сутрин, а „Интернационал“ направи същото в същата възрастова група, но в „червената“ дивизия, при която мачовете се играят в събота следобяд.
Двубоят ще се изиграе тази неделя (08 ноември), от 3:00 часа следобяд, на Олипмик Парк в Шамбург (игрище номер 2). Точният адрес е: 1675 Old Schaumburg Rd, Schaumburg, IL 60173.
„Сините“ вече имат една Суперкупа в актива си, след победа с 5:1 срещу „България“ (Бившата Славия) за миналия сезон. Този път „Левски“ играе с „Интернационал“. Отбор, от когото има два загубени финала за щатската купа на Илинойс. През 2014, в първата година на своето съществуване, „Левски“ загуби с 3:2, а тази година отстъпи с 2:0 от италианците. Както в предишните две срещи с адзурите, и сега най-голямата въпросителна в състава преди мача е вратарският пост.
По пътя до финала за Суперкупата, „Левски“ беше поставен и победи на четвъртфинал полския тим „Стари Бики“ с 4:0. Последва тежък полуфинал срещу вицешампиона „ДиПол“. Тук „сините“ победиха след изпълнение на дузпи с голяма доза късмет 6:4 (2:2 в редовното време). Българите губеха с 2:0 на полувремето и успяха да отбележат изравнителното попадение, минута преди последния съдийски сигнал. На финала, „Левски“ беше безкомпромисен и отвя с 5:0 „Селтикс“ (Сент Чарлз). „Сините“ вдигнаха втора поредна купа и това ги доведе отново до финала за Суперкупата.
На другия полюс, „Интернационал“ победи „Иглопол“ с 4:2 на четвъртфинал, след което последва победа с 3:1 срещу най-стария български отбор „Балкан 2001“. На финала, италианците извадиха късмет срещу другия роден отбор „България“, побеждавайки го с 2:1.

03

„Левски“ Чикаго със Купата 2014

Припомняме ви, че „Левски“ (Чикаго) беше създаден спонтанно от привърженици на „Левски“ (София), по случай 100-годишния юбилей на отбора. През миналия сезон, „сините“ направиха требъл: Титла, Купа и Суперкупа. Бяха финалисти за купата на Илинойс и Купата на средно-западните щати, където останаха на един гол разстояние от двете купи. Този сезон, до този момент, макар и с повече късмет, „Левски“ отново спечели титлата, вдигна купата и загуби финала за щатската купа. „Сините“ имат петгодишно наказание да не играят в турнира за Купата на средно-западните щати. Причината е, че в стремежа си да спечели всички възможни купи през миналия сезон, заради юбилея някои от футболиситие прегоряха и стигнаха до саморазправа със съдиите и организаторите на турнира в щата Охайо. Разбира се, тези успехи не са случайни, защото българската футболна общност в Чикаго има най-големи традиции във възрастовата граница за над 30-годишни.
На финала за Суперкупата, италианците ще срещнат най-добрите български футболисти. Половината от играчите в „Левски“ (Чикаго), прегърнали синята идея, са събрани от бившия „Пирин“, сегашните „Балкан“ О30, „България“ О30, „Миньор“ и „Бодрост“.

02

„Левски“ Чикаго със Купата 2015

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.