Най-силният български отбор зад граница – „Миньор“ Чикаго, започна с победа втория полусезон от първенството на Метролигата. В майсторската група, „чуковете“ победиха с 2:0 последния в класирането „Кънекшън“ 1997.
Първото попадение за българите падна в средата на първото полувреме, след многоходова атака. Светозар Гюров напредна по дясното крило и намери Владимир Вукайeлович, който подаде в ляво на връхлитащия на скорост Стефан Златев. Играещият треньор на жълто-черните стреля от движение с левия крак и отбеляза за 1:0.

Голмайсторът Стефан Златев скача за първа топка

„Познаваме съперника, бяха се прибрали и разчитаха на контратаки. Можеше да вкараме още голове, но като за първи мач направихме добро представяне. Имахме няколко нови момчета, които се включиха добре“, коментира играещият помощник-треньор на „Миньор“ – Стефан Златев.

Малко преди края на първата част, Пламен Пенев и Борислав Радев направиха двойно подаване по дясното крило. Боби Радев намери опитния Росен Каптиев, който отправи опасен удар и нацели горна греда. Коженото кълбо тупна и дойде от ждроп на сърбина Владимир Вукайлович, който направи безпомощен вратаря на украйнците за 2:0.

Голмайсторът Владимир Вукайлович

До края на мача двата отбора не реализираха повече голове, въпреки че имаше още интересни моменти, главно пред вратата на „Кънекшън“. Преди началото на мача и на полувремето, треньорът Цветан Йончев също пожела успех на играчите и им даде ценни напътствия и съвети.
След успеха, „Миньор“ Чикаго се изкачи на второ място във временното класиране, на две точки от лидера „Игълс“ 1940.

Галерия снимки:

Легендата Цветан Йончев дава съвети на играчите

Капитанът Стефан Неделев чисти със задна ножица

Николай Янев изпреварва съперник

Светозар Гюров

Борислав Радев

Даниел Гомез

Илия Ребреев

Интересен момент пред миньорската врата

Вратарят Мартин Митев

Асен Василев

Серхио Орландо

Иван Драголов изпреварва противник

Треньорът Емил Миланов

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.