„Миньор“ Чикаго извъртя реми 2:2, като гост на „Република Сръбска“. Още с началния съдийски сигнал, „чуковете“ направиха атака като по учебник. Магичният халф Мирослав Николов изведе с дълъг пас Борислав Радев зад сръбската защита, той напредна и подаде на добре пласирания Росен Каптиев, който отбеляза на опразнената врата за 1:0.

„Чуковете“ се радват на гола

Натискът на „чуковете“ продължи, но до нов гол не се стигна. Минути преди края на първата част, сърбите изравниха с красив гол от далеч за 1:1. Така завърши първото полувреме. След почивката, българите продължиха да пресират домакините и Ивелин Гунчев беше много близо до отбелязването на попадение, но сръбския страж го изпревари. При една контраатака, западните ни съседи поведоха в резултата за 2:1. След упражнена дълбока преса, жълто-черните върнаха веднага попадението за 2:2, с прехвърлящ удар на намиращия се в страхотна форма Борислав Радев.

Емил Миланов дава напътствия на голмайстора Борислав Радев

„От начало имахме много кадрови проблеми. Четирима централни защитници бяха контузени. Нямахме голям избор и трябваше да върнем хора от халфовата линия назад и от там се получи дупка в средата. Мачът беше равностоен. Ние можехме да го решим по-рано, но не се възползвахме. Те вакараха хубав гол за 1:1 и им дойде самочувствие. Нашите момчета търсиха победата, но не се получи. 2:2 не е толкова лош резултат, все пак взехме точка. Въпросът е, че тази година са ни доста големи амбициите и искаме да отидем по-напред. Но имаме шансове и продължаваме в следващия мач. Надявам се контузените момчета скоро да се оправят и да покажем по-добри резултати“, коментира треньорът на „Миньор“ Чикаго – Емил Миланов.

Тази неделя (15 октомври), от 6:00 ч. следобяд, на адрес: 1450 Forest Gate Rd, Oak Brook, IL 60523, „Миньор“ приема най-силния сръбски тим в Метролигата – „Юнайтед Сърбс“.

Галерия снимки:

Мирослав Николов

Стефан Венев

Ивалин Гунчев

 

В-к: „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.