“Миньор” Чикаго изигра контролна среща с немския “Швабен” 1926. Двубоят премина в три полувремена по 30-минути. “Чуковете” първи откриха резултата. Опитният Ивалин Гунчев изведе гвинеецът Демба Камара, сам срещу вратаря и той вкара за 1:0. За нещастие малко след това, в сблъсък с противник голмайсторът се контузи и напусна играта. Малко след това, при разбъркване в наказателното поле на българите, “Швабен” изравни за 1:1. 

Голмайсторът Девон Амо

Във втората 30-минутна част немците поведоха с 2:1. Жълто-черните се окопитиха и другият цветнокож играч в редиците на “Миньор” – Девон Амо проби през двамата централни защитници, излъга вратаря и изравни за 2:2. 

Ивалин Гунчев

В третата част, съдията даде пресилена дузпа и немците вкараха за крайното 3:2. 

“Разбрахме се играем в три полувремена, защото е първи мач на открито. Имахме много нови момчета. Срещата беше оспорвана. Пробвахме седем нови момчета на големия терен. Видяхме, че са в добра физическа форма. Много от основните момчетата ги нямаше. Като цяло отбора седеше добре и като за първи мач сме доволни”, коментира треньорът на “Миньор” Чикаго – Емил Миланов.

Галерия снимки:

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.