„Миньор“ Чикаго победи в инфарктен мач с 3:2 „Уния“ Чикаго. В 9-та минута голмайсторът на отбора Борислав Радев напредна по дясното крило, премина между двама защитници и отбеляза дежурния си гол за 1:0.

Капитанът Борислав Радев вкара дежурния си гол

На следващата атака жълто-черният страж – Никола Каранаков и младата надежда Кристиян Щерев успяха с колективни усилия да предотвартят сигурен гол. Малко след това опитният Велиян Михалев получи „глупав“ син картон и остави отбра с човек по-малко за две минутно наказание.

Със задружни усилия Каранаков и Щерев спасиха сигурен гол

Опитните поляци се възползваха по най-добрият начин от численото предимство и изравниха за 1:1. Три минути по-късно, след колективна грешка в българската защита поляците успяха да обърнат резултата до 1:2.

В последната минута на първото полувреме Любен Танушев отбеляза страхотен гол с левия крак от пряк свободен удар. С прецизно изпълнение от дясно, Бубата, както го наричат неговите съотборници, заби коженото кълбо в противоположния ъгъл на вратата за 2:2.

Любен Танушев отбеляза от пряк свободен удар

Второто полувреме премина с интересни моменти и пред двете врати. Буквално в последната миньорска атака Велиян Михалев проби по дясното крило и беше фаулиран отзад в наказателното поле. Ситуацията се разигра пред погледа на съдията и той веднага посочи бялата точка. Михалев се нагърби с отговорната задача и изпълни хладнокръвно дузпата, отбелязвайки за 3:2. По този начин голмайсторът се реваншира за синя картон, който получи в началото на срещата.

Голмайсторът Велиян Михалев

„Много съм доволен от развитието на мача, имаме нужда от такива битки, защото момчетата са млади и по този начин трупат самочувствие. Разбира се, има още много какво да учим. Поздравявам ги за хубавата победа“, коментира играещият треньор – Николай Янев.

Помощник-треньорът Ники Янев дава напътствия на полувремето

По ирония на съдбата, тази неделя (14 март) „Миньор“ Чикаго отново ще играе в плейофен двубой за 7-8 място със същия съперник. „Чуковете“ ще имат възможност отново да се докажат, че са по-добрият отбор. Мачът ще се изиграе от 1:15 следобяд местно време в същата зала „Сокър Сити Палатайн“, намираща се на адрес: 545 S Consumers Ave, Palatine IL, 60074. Българите желаещи да подкрепят на живо „винкелите“, заплащат билет на влизане в залата на стойност $5. Входът за деца до 14 години е безплатен.

Галерия снимки:

Миньорци изграждат стена
Денис Зейнели
Брендън Божков
Георги Иванов
Димитър Минчев
Никола Каранаков
Николай Филчев

Leave a Reply

Your email address will not be published.