В поредния кръг от първенството на Премиерлигата “Миньор” Чикаго губеше с 2:0 на полувремето от японския “Шогун” 1988 и направи обрат за 2:4.

Жълто-черните подцениха последния във временното класиране и влязоха не съсредоточени в мача. Още с първите минути “Миньор” взе превез и натисна видимо по слабия си съперник, но това изхвърляне в предни позиции изигра лоша шега на българите. Самураите хванаха чуковете на две бързи контраатаки и съумяха с два точни удара да отбележат два гола. Така до 25-минута “Шогун” поведе с 2:0.

Японците се радват на отбелязания гол

В 36-та минута полякът Давид Наска, играещ за жълто-черните в средата на терена, опита стрелба с глава и нацели страничната греда. До края на първата част, отборът от страната на изгряващото слънце успя да запази резултата непроменен.

Давид Наска тресна греда

На полувремето, миньорци смениха схемата на игра и излязоха по концентрирани. Още с първата атака, капитанът Асен Василев изведе с прекрасен пас, зад защитата, бившият проиграч Мирослав Манолов. Топ нападателят напредна, отправи силен средно висок удар и нацели страничната греда.

Капитанът Асен Василев

Пет минути по-късно, след груба грешка в японската отбрана, отново Миро Манолов излезе на стрелкова позиция. Този път опитният играч беше безпощаден. Излезнал очи в очи срещу вратаря, той майсторски го излъга от дясно и вкара в опразнената врата за 2:1. Манолов без да се бави, веднага взе топката от мрежата и бързо я заложи в центъра на терена. 

Опитният Мирослав Манолов помогна много за обрата в мача

В последващата атака, след серия от финтове, бързоногият Георги Кьосев излезе на опасна позиция от дясно, но от прегаряне избра да отправи удар, който мина покрай страничната греда, вместо да подаде на Манолов, който беше сам в ляво.

Миро Манолов вдъхва самочувствие на младите в отбора

Все пак Георги Кьосев поправи грешката си и две минути по-късно от същата позиция мушна топката между краката на вратаря за 2:2. 

Голмайсторът Георги Кьосев

Малко по-късно голмайсторът Миро Манолов тръгна с топката през центъра и подаде в дясно на другия голмайстор Георги Кьосев. Последния центрира по земя зад защитата и намери връхлитащият на скорост Велиян Михалев. Той стреля в движение, но ударът му бе отразен от японския страж. 

Велиян Михалев направи асистенция

В 74-та минута Велиян Михалев центрира от дясно и намери Мирослав Манолов. Голмайсторът овладя топката с гърди и отбеляза ефектен гол за 2:3.

Радостта от обрата в срещата

Последното попадение падна след като Миро Манолов открадна топката в средата, тръгна напред и изведе от дясно Георги Кьосев, който не сгреши за крайното 2:4.

Георги Кьосев

Тази неделя (18 юни) от 11:00 часа местно време на адрес: Munz Athletic Complex, Glenview1901 Johns Dr, Glenview , IL, 60025., “Миньор” Чикаго приема сръбският тим “Морава”, в дербито на върха. Западните ни съседи са първи във временното класиране без допуснат гол в първите четири мача. Българите са втори с четири победи и по-лоша голова разлика. Очертава се крайно интригуващ двубой. Всеки сънародник в района на Чикаго, обичаш футбола, е добре дошъл да подкрепи жълто-черните. Входът е свободен.

Галерия снимки:

Велиян Михалев укротява коженото кълбо

Иван Михалев

Младият вратар Александър Ангелов

Младата надежда Брендън Божков

Едуард Начев

Денис Зейнели

Димитър Минчев сам между четирима

Перничанинът Георги Спасов

Гръкът Кристиян Карабетсос

Голмайсторът Мирослав Манолов

Мексиканецът Мигел Кореа

Играещият треньор Борислав Радев

Текст и снимки: Владимир Атанасов и Николай Василев

Leave a Reply

Your email address will not be published.