„Миньор“ Чикаго приключи участието си в турнира за купата на щата Илинойс, след загуба с 4:2 от най-стария немски тим „Швабен“ 1926.
„Чуковете“ размениха по едно полувреме с немците пред погледа на Генералния консул Иван Анчев и дъщеря му Анна-Мария. Треньорът Емил Миланов подари от името на отбора шал на „Миньор“ Перник на един от най-верните си фенове Анна-Мария.

 

Треньорът Емил Миланов подарява шал на „Миньор“ Перник на Анна-Мария

След слабо първо полувреме българите допуснаха пасив от три гола на почивката.
С подновяването на играта „жълто-черните“ излязоха преобразени. В 52-та минута главният съдия посочи бялата точка за игра с ръка в наказателното поле на немски защитник. Бившият нападател на „ЦСКА“ – Мирослав Манолов насочи топката в противоположния ъгъл на плонжа, на вратаря и намали за 3:1.

Мирослав Манолов отбеляза от дузпа

На следващата атака отново Манолов беше в основата на втория гол за „жълто-черните“. Той проби по лявото крило и подаде остра и ниска топка в наказателното поле, където Иван Драголов засече коженото кълбото и вкара за 3:2.
Тъкмо когато българите бяха в подем, главният съдия показа пресилен втори жълт картон, съответно червен, за високо вдигнат крак на централния защитник Стефан Неделев.

Стефан Неделев

За съжаление пет минути по-късно индивидуална грешка на защитник на „чуковете“ стана причина немците да вкарат гол на контраатака за 4:2.
Въпреки намаления състав и инкасираното попадение, българите не спряха цяло второ полувреме да натискат съперника и направиха куп пропуски пред противниковата врата.

Голмайсторът Иван Драголов

„За мен беше един луд мач, имаше доста подценяване от наша страна през първото полувреме. Направихме елементарни грешки в защита и в халфовата линия. За първи път виждам в отбора толкова нервност и обърканост. Това ни е най-слабото полувреме от началото на сезона. Липсваха ни ключови играчи, но това за нас не е оправдание. На почивката си поговорихме за грешките и през второто полувреме показахме много хубав футбол, върнахме се в мача. Имахме положения, може би малко шанс не ни достигна. Радвам се, че второто полувреме излязохме като мъже, но съжалявам, че отпаднахме. Много ни е трудно да играем на два фронта. Сряда и неделя ни идва малко повече. От тук нататък ще се съсредоточим в първенството. Живота продължава, тъкмо имаме мач в неделя с тях и имаме възможност да си върнем за загубата“, коментира старши-треньорът на „Миньор“ Чикаго – Емил Миланов.

Треньорът Емил Миланов

Тази неделя (17 юни) отново на „Швабен център“, намиращ се на адрес: 301 County Rd W17, Buffalo Grove, IL 60089, „Миньор“ гостува на същия съперник в мач от първенството в майсторската група на Метролигата.

Галерия снимки:

Генералният консул Иван Анчев изгледа мача заедно с дъщеря си Анна-Мария

Борислав Радев

 

Светозар Гюров

Танко Дяков печели въздушен двубой

Иван Драголов чисти топката с шпагат

Капитанът Ивалин Гунчев

Борислав Радев с извеждащ пас

Мартин Митев

Левият бек Асен Василев и пом. треньорът Стефан Златев са притиснали противник

Миро Манолов получава жълт картон

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.