В тежки атмосферни условията се изигра плейофът за щатската купа на Илинойс, между представителя на Метролигата – “Миньор” Чикаго и Премиерлигата – “Лайтенинг”. Българският отбор отстрани с 3:1 коравите американци.

Голмайсторът Данаил Сергиев

В средата на първото полувреме, 17-годишният перничанин – Данаил Сергиев, засече с глава центриране от ъглов удар и откри за 1:0. Малко след попадението, на Олимпик парк се изсипа порой, придружен от силен вятър, които не спряха до края на мача. На няколко пъти играчите на “Лайтенинг” бяха близо до отбелязването на гол, но защитата и стражът Мартин Митев се справиха с опасните ситуации.

Поредна добра намеса на вратаря Мартин Митев

В първите десет минути на втората част, заваляха опасности и пред двете врати. Първо играч на “светкавиците” стреля към българската врата, но ударът му мина високо над гредата.

Пламен Пенев чисти на сигурно

В ответната атака Пламен Пенев изпълни странично хвърляне. Топката беше придвижена с едно докосване от Миро Николов към капитана Ивалин Гунчев. Последният опита пас, но защитник върна коженото кълбо обратно към него и той стреля от движение право в ръцете на вратаря.

Капитанът Ивалин Гунчев в борба на втория етаж

В 57-та минута, от центъра на терена, “Лайтенинг” изпълни непряк свободен удар. Техен играч се пребори за топката с глава и подаде в наказателното поле, където негов съотборник отново с глава стреля опасно. Централният защитник Илия Ребреев изби топката от гол-линията, но при добавката “светкавиците” изравниха за 1:1.

Централният защитник Илия Ребреев

В 73-та минута, при късо изпълнение на ъглов удар от дясно за “жълто-черните”, Михалев центрира, коженото кълбо попадна в Алонсо Гоеро, който стреля, но вратаря изби. При добавката, най-добре пласиран беше опитният Мирослав Манолов, който вкара за 2:1.

Голмайсторът Мирослав Манолов

На следващата атака, защитник на “Лайтенинг” извърши груб фал на границата на наказателното поле от ляво, срещу капитана Гунчев. Бившият национал – Пламен Пенев, центрира на Данаил Сергиев, който стреля с глава, но ударът му беше спасен по блестящ начин от стража на домакините.

Опитният Росен Каптиев

Българите продължиха натиска. Миро Николов изпълни странично хвърляне към Росен Каптиев, той изведе през центъра Данаил Сергиев. Последния с едно докосване продължи към Миро Манолов. Топнападателят излезна сам срещу вратаря и отбеляза за 3:1.

Миро Манолов получава поздравления

“Много труден мач, лоши метеорологични условия, дъжд, вятър, не можехме да покажем нашата игра. Доволен съм, че въпреки всичко победихме. Момчетата показаха една зряла, спокойна игра, чакахме нашите шансове. Привидно противникът държеше повече топката, но ние бяхме по-концентрирани в завършващата фаза и вкарахме нашите положения. Все пак имаме вече доста опит в турнира за щатската купа. Мисля, че повече ги надхитриме, отколкото ги надиграхме”, коментира треньорът Емил Миланов.

Треньорът Емил Миланов на полувремето

В четвъртфиналната фаза на турнира, “Миньор” ще срещне шампиона на САЩ – “Адриа”. Хърватите са стар отбор с традиции, създадени през далечната 1959 г. За тях е играл легендарният португалец Еузебио. Двубоят между двата тима тепърва ще се уточнява между ръководствата на отборите.

„Миньор“ Чикаго – Вицешампион на щата Илинойс за 2013 г.

Припомняме ви, че “Миньор” вече са се срещали в официален мач с “Адриа” на финала за щатската купа през 2013 г., когато „чуковете’ загубиха с 4:0.

Галерия снимки:

Денис Зейнели
Мирослав Николов
Асен Василев
Алонсо Гоеро
Танко Дяков
Борислав Радев
Майкъл Качзор
Иван Михалев
Илия Ребреев
Данаил Сергиев чисти с глава
Стражът Мартин Митев
Денис Зейнели
Мирослав Манолов
Данаил Сергиев
Пламен Пенев
Мирослав Николов
Момент от мача

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.