01

Голмайсторът Пламен Памуков

Резултатна, но трудна победа постигна най-добрият изцяло български отбор зад граница „Миньор“ Чикаго в първия си мач от началото на втория полусезон в първа девизия на най-силната полупрофесионална лига в САЩ – Метрополитан Сокър Лийг. „Чуковете“ победиха като домакин с 4:1 силната футболна школа „Меджик“. В началото младите футболисти на „Меджик“ създадоха три сто процентови положения за гол, но благодарение на добрите намеси на македонецът Мартин Митов, който е играл в първа лига в Македония в ПФК „Брегалница“ Щип, резултата остана 0:0.

06

Поредна добра намеса на Мартин Митов

Добрите намеси на Митов, вдъхнаха кураж на „винкелите“ и след пробив на юношата на ЦСКА – Асен Василев по-лявото крило и прострелно центриране, бившият юношески национал от школата на „Славия“ – Ивалин Гунчев изпревари персоналния си пазач и вратаря и вкара за 1:0. Малко по-късно при една спорна ситуация капитанът на „Миньор“ и юноша на „Марица“ Пловдив – Атанас Каракютуков се контузи лошо в коляното и напусна играта. В 27-та минута топреализаторът в „Миньор“ и юноша на „Ботев“ Пловдив – Пламен Памуков видя, че американският вратар е излязъл много напред и с красив прехвърлящ удар вкара топката в мрежата за 2:0. Междувременно цветнокожият нападател на „Меджик“ създаде куп неприятности пред миньорската врата, но стражът Мартин Митов се намесваше повече от успешно.

05

Неостаряващият Теньо Минчев

В началото на втората част ветеранът Теньо Минчев, навърза трима защитници около него и с хитър пас от дъгата намери връхлитащия Асен Василев, който излезе на позиция един на един срещу вратаря и вкара за 3:0.

04

Голмайсторът Асен Василев в атака

След гола „винкелите“ намалиха темпото и младите играчи на „Меджик“ се настаниха в половината на „Миньор“, логично американците успяха да отбележат почетно попадение за 3:1. На следващата атака отново Пламен Памуков с удар от воле на разстояние от около 35 метра в дясно под диагонала, изненада вратря и в противоположния ъгъл в стил „падащ лист“ вкара страхотно попадение за крайният резултат 4:1.

DSC_0335

Митов в действие

Въпреки хубавата победа, след мача „жълто-черните“ признаха, че ако не бяха добрите намеси на вратаря Мартин Митов, резултата можеше да бъде в обратана посока. Основният страж на „Миньор“ Светослав Манов замина да учи в Швейцария и отборът се нуждае спешно от негов достоен заместник в момента.

07

Ивайло Кръстев с добра намеса в защита

„Момчетата са запазили до голяма степен формата от първия полусезон и даже това което показаха надвиши нашите очаквания. Видя се, че имат голямо желание и хъс за игра, благодарение на които показаха едно високо ниво и може би затова победихме. Противникът атакуваше по-често през средата в първата част, второто полувреме подобрихме играта си в центъра, но пък отворихме други пролуки, допълнителните два гола, които вкарахме решиха резултата в наша полза.“, коментира помощник треньорът на „Миньор“ Чикаго – Георги Георгиев.

     DSC_0223
„Чуковете“ загряват преди мача

Тази неделя от 3:00 часа следобяд централно американско време „Миньор“ Чикаго гостува на хърватския тим „Тесла“ на адрес: 13847 S Bell Road, Homer Glen, 60492.

[embedvideo id=“a6p84760WHA“ website=“youtube“]

Николай Василев, кореспондент на вестник „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.