“Миньор” Чикаго измъкна победа с дузпи със 7:6 над “Интер” в елиминационен двубой за класиране на бараж. В редовното време мачът завърши наравно 4:4. Българите започнаха първи и бяха безпогрешни седем от седем точни попадения във вратата на съперника. Двамата съименници Мирослав Манолов и Мирослав Николов вкараха по две дузпи.

Голмайсторът Мирослав Манолов

По един гол от бялата точка добавиха гръкът Нико Михаилопоулос, вратарят Мартин Митев и опитният Ивалин Гунчев. Италианците вкараха шест дузпи, а седмата беше спасена, по блестящ начин, от Мартин Митев.
Преди това в средата на първото полувреме Боби Радев намери гвинеецът Демба Камара, който дебнеше на половин метър пред гол-линията. Африканецът стреля от движение и откри резултата в мача за 1:0. Секунди преди края на първата част италианците изравниха за 1:1.

Голмайсторът Ивалин Гунчев

С подновяването на второто 20-минутно полувреме “Интер” поведе с 2:1. На следващата атака Ивалин Гунчев направи самостоятелен рейд и със силен удар разстреля вратаря за 2:2. Италианците се активизираха и отново поведоха с 3:2. Българите не останаха длъжни и Иван Михалев изравни за 3:3.

Голмайсторът Иван Михалев

Три минути преди края на срещата, заради неправилна смяна, “чуковете” останаха с човек по-малко на терена. Противникът се възползва от ситуацията и поведе с 4:3. В последната минута опитният Мирослав Манолов, възнагради усилията на целия отбор, вкарвайки красив гол с горна греда от далечно разстояние за 4:4.

“Получи се доста интересен мач с много обрати. Публиката остана доволна. Нашият отбор показа голямо мъжество и себераздаване. Въпреки, че през целия мач бяхме догонващи, накрая се поздравихме с успех. По-добрата ни психологическа устойчивост ни помогна да излезем крайни победители при дузпите. Благодаря на отбора и чакаме с вълнение тази неделя финала”, коментира треньорът на “Миньор” Чикаго – Емил Миланов.
Преди началото на мача ръководството на отбора награди Мирослав Манолов с плакет за “Най-полезен играч – MVP”, за сезон 2018 на открито.

Миро Манолов (в средата) – MVP за сезон 2018 на открито

Тази неделя (17 март) от 2:00 часа следобяд “Миньор” играе с “Хамърс”. Припомняме ви, че украинският тим е единственият отбор, който може да се похвали с победа над “Миньор” с 5:4 тази зима в зала. Мачът ще се играе в добре познатия спортен комплекс “Одиум Експо Център”, намиращ се на адрес: 1033 North Villa Avenue, Villa Park, IL 60181. Победилият отбор от двубоя ще влезне директно в майсторската група, а загубилият ще играе бараж с предпоследния от горната група.

В- к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.