За втори пореден мач, Мирослав Манолов отбеляза четири гола за “Левски” Чикаго и класира отбора на финал за Купата на Премиерлигата, при над 30-годишните. Сините победиха на полуфинал с 5:2 румънския “Триколори”, в редиците, на който се подвизава бившият национал на северните ни съседи Разван Косич. Българската девятка – Миро Манолов, спечели персоналната битка на терена с Косич, което допринесе и за изразителната победа. 

Мирослав Манолов протестира за отсъдено нарушение срещу Разван Косич (на земята)

В началото на срещата, румънците първи откриха резултата, но радостта им беше кратка, защото в ответната атака Манолов изравни за 1:1. Пет минути по-късно, отново той подхвана атака през центъра и подаде на своя съименник Мирослав Николов, който изненада противниковия страж с удар от далеч за 2:1. 

Голмайсторът Мирослав Николов изразява радостта си

В средата на полувремето, Манолов проби от ляво, стреля ниско по диагонала, топката облиза гредата отвътре и влезе неспасяемо за 3:1. Треньорът на “Триколори” помисли, че проблемът е при вратаря и го смени, но голмайсторът Миро Манолов му демонстрира, че греши. Минута по-късно, при разбъркване в наказателното поле на гостите, той мушна коженото кълбо под плонжа на вратаря за 4:1. В края на първите 45 минути, румънците намалиха на 4:2. 

Голмайсторът Миро Манолов получава поздравления от своите съотборници

В 71-та минута, двамата съименници Манолов и Николов направиха атака по учебник. Вторият открадна топката в центъра и проби. Двамата направиха няколко двойни подавания и Манолов вкара за крайния резултат 5:2.

Манолов и Николов (в средата) получават поздравления

“Освен двамата съименници Манолов и Николов, бившият национален вратар на Мексико – Едер Патино, също спаси доста положения и тримата заедно направиха разликата в мача. Организацията за двубоя я направихме заедно с Ивайло Баташки, той има достатъчно опит и ще разчитаме на него да води отбора на финала. Живот и здраве, по същото време аз ще подкрепям Благой Иванов в Ню Йорк”, коментира основателят на “Левски” Чикаго – Николай Василев.

Ивайло Баташки

Припомняме ви, че в четвъртфиналния мач, българите се справиха със същия резултат, отново с четири гола на Манолов, срещу шотландския “Рейнджърс”. Българите ще играят за пети път на финал за купата в “бялата” дивизия. До този момент сините винаги са излизали крайни победители в турнира и са вдигали купата. Единствено през 2017 г., когато станаха първите и засега единствени Национални шампиони от щата Илинойс, нашенците загубиха на полуфинал със служебен резултат 3:0 от гръцкия “АЕК”.

Галерия снимки:


Стражът Едер Патино се намесва успешно за пореден път
Топнападателят Мирослав Манолов
Двамата голмайстори и капитанът Златев се радват на поредния гол
Голмайсторът Миро Николов печели въздушен двубой
Ивалин Гунчев
Атанас Каракитуков
Георги Николов
Димитър Гюрджийски
Георги Николов
Миро Николов
Николов получава поздравления след гола
Радост в сините редици
Миро Манолов
Стражът Едер Патино
Манолов печели въздушен двубой

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.