Президентът на мотоклуб „Хайдути“ – Никола Маслараски инициира поредното патриотично дело в родния си град Разлог. По негова идея в местното училище се проведе викторина „В памет на Ботев! Час по родолюбие”. Школото е най-голямото в района и е кръстено на неговия дядо ПГТХТ „Никола Стойчев“, който е местен будител, развил целия културен живот в града. Той е основал духовата музика, читалището, оперетата, организирал е театрални представления, работил е като учител. В надпреварата участие взеха ученици от 8 до 12 клас, групирани в отбори от по трима участници. Викторината се състоя в три кръга на елиминации. Председател на журито беше писателят Бойка Асиова, с членове Любима Димитрова, старши експерт по БЕЛ в РИО на МОН, д-р Георги Тренчев, директор на НУ „Яне Сандански“ и Емилия Кадурина, уредник на историческия музей в Разлог. На първо място се класира отбора от ІХб клас в състав Елена Чокалова, Ивана Михнева, Мария Михова. Подгласници са Хб клас в състав Гергана Фарфарова, Десислава Вецова, Радостина Дедьова. На почетното трето място е отборът от ІХа клас в състав Виктория Варсанова, Елена Попова, Радослав Попов. Всички ученици получиха награди, а най-знаещите таблети. За първите три отбора е осигурена екскурзия до връх Околчица, по случай празненствата на 2-юни в чест на Христо Ботев. Към тях ще се присъединят пет деца от предишната викторина проведена по случай 3-март в село Бачево. Всички награди са осигурени от президентите на транспортните компании от Чикаго – Ангел Андреев (IMG TRUKING ING); Иван Павлов (AUTO TRANS GROUP) и Минко Влаховски (TRANS GROUP LOGISTICS ING).
Журито и публиката бяха изключително впечатлени от ентусиазма на всички участници и споделиха, че с такива деца каузата България не е изгубена!

Галерия снимки:
01

Обща снимка на журито с победителите

02

І място – отборът от ІХб клас в състав Елена Чокалова, Ивана Михнева, Мария Михова

03

ІІ място – отборът от Хб клас в състав Гергана Фарфарова, Десислава Вецова, Радостина Дедьова

04

ІІІ място – отборът от ІХа клас в състав Виктория Варсанова, Елена Попова, Радослав Попов

05
жури в състав: председател писателката Бойка Асиова, и членове Любима Димитрова, старши експерт по БЕЛ в РИО на МОН Благоевград, д-р Георги Тренчев, директор на НУ „Яне Сандански“ и Емилия Кадурина, уредник на историческия музей в Разлог
в-к „България“
снимки: Галина Адамова

Leave a Reply

Your email address will not be published.