Играещият треньор Росен Каптиев донесе победа за „Левски“ Чикаго, в „бялата“ дивизия за над 30-годишни, в Премиер Сокър Лийг. Бившият професионален футболист вкара двата гола за успеха на сините над италианския тим „Интернационал“ с 2:1. Българите отбелязаха с първата по-сериозна атака. Дясното крило Ангел Баков центрира коженото кълбо в наказателното поле на италианците. Там, връхлитащият на скорост – Росен Каптиев, засече топката с глава, която удари страничната греда и влезе неспасяемо в мрежата за 1:0.

Топреализаторът Росен Каптиев

Радостта на сините беше кратка. Пет минути по-късно, персонална грешка на дебютанта на вратата на „Левски“ – Луис Аурелио, позволи изравняване на домакините за 1:1. Полученият гол мотивира левскарите и те създадоха куп опасни положения пред вратата на съперника, но нямаха късмет да отбележат. Пропуски за отбелязване на гол направиха Ангел Баков, Росен Каптиев, Чарлес Вассава и Фредерик Кабуйе.

Вратарят Луис Аурелио

Пет минути преди края на първата част, лидерът Росен Каптиев излезе сам срещу вратаря и подаде вдясно на Борислав Огнянов. Той се размина с топката, догони я и с едно докосване я върна към Каптиев, който отбеляза за 2:1.

През второто полувреме, сините продължиха с пропуските. На два пъти главният съдия спести червени картони за италиански защитник. Реферът си затвори очите и за игра с ръка в наказателното поле на „Интернационал“.

Реферите не видяха играта с ръка на италиански защитник

Все пак, в 71-та минута, за спъване отзад на лидера Росен Каптиев, съдията се реабилитира и отсъди дузпа. Вместо да се опита да отбележи хеттрик в срещата, Росен Каптиев даде възможност на централния защитник Юсеф Оюфак-Рабех да изпълни наказателния удар. За съжаление, при стрелбата, мароканецът се контузи и пропусна възможността да отбележи. Очаква се Юсеф Оюфак да отсъства поне месец от терена.

Мароканецът Юсеф Оюфак-Рабех се контузи при изпълнението на дузпата

„Имахме доста ситуации за отбелязване на гол, които не можахме да реализираме. Дано в следващите мачове имаме повече късмет при положенията, които създаваме. Поздравявам отбора за победата и се надявам от тук на там да побеждаваме наред както подобава на нашия отбор“, коментира играещият треньор на „Левски“ Чикаго – Росен Каптиев.

Тази неделя (12-юни), от 9:00 ч. сутринта, на адрес: Munz Athletic Complex, 1901 Johns Dr Glenview , IL 60025 (Игрище номер 7), „Левски“ Чикаго приема „Стимулус Пакиджинг Юнайтед“.

Галерия снимки:

Десният бек – Недялко Недялков, направи дебют за „Левски“ Чикаго
Еквадорецът Джонатан Пачар направи силен дебют за сините
Борислав Огнянов
Ангел Баков асистира за първото попадение
Левият бек Йордан Иванов
Капитанът Мартин Митев
Македонецът Драган Драганов
Диан Радев
Евгени Михайлов
Едуард Начев се включи в игра, въпреки контузия
Дебютантът Фредерик Кабуйе
Универсалният Емил Костадинов чисти с глава
Един от спонсорите на отбора – Ивайло Баташки

Чарлес Вассава

Leave a Reply

Your email address will not be published.