Иван Драголов в атака за „чуковете“

02

Голмайсторът Ивалин Гунчев

През изминалата неделя, „Миньор“ (Чикаго) беше жестоко порязан на мача си срещу „Швабен 1926“, от страничния съдия. „Чуковете“ поведоха в 5-та минута с гол на Ивалин Гунчев и противодействаха успешно на немския тим до началото на втората част, когато германците вкараха гол от стопроцентова засада. Голмайсторът за „Швабен“ се беше настанил на гол-линията, на минимум метър разстояние от последният „жълто-черен“ защитник, когато получи топката и отбеляза за 1:1. Българите, начело с вратаря Мартин Митев, спориха дълго със страничния съдия, но голът беше признат. Малко след това, „винкелите“ останаха с човек по-малко, заради директен червен картон на ветерана Тони Тодоров, който спря, с цената на нарушение, противников нападател. Въпреки измисления гол и намаления състав, „чуковете“ удържаха престижното равенството срещу най-добрия отбор в историята на лигата. Мачът се игра в предградието на Чикаго, Бъфало Гроув, в „Швабен център“. Припомняме ви, че в първия си мач като домакин, „Миньор“ загуби катастрофално с 6:0 от „Швабен“. С равенството нашите момчета стартират втория полусезон от най-силната полупрофесионална лига в САЩ – Метрополитън Сокър Лийг.

04

Капитанът Георги Николов

„Изиграхме един стегнат мач. Разбира се, имаше стари слабости. Най-големият проблем на отбора е, че няма добра физическа подготовка и това проличава по време на мача. Но срещу такъв силен отбор, какъвто е „Швабен“, и е, може би, най-добрият отбор в лигата, се представихме доста организирано и момчетата се раздадоха. При едно по-реално съдийство, можеше да спечелим и трите точки, но една също е добър резултат срещу този съперник. Има много да се работи по отношение задържането на топката и да се търси някакво решение в атакуващ план, тъй като в момента страдаме от липса на нападатели. Но, в края на крайщата, ще трябва да се справяме по този начин“, коментира старши-треньорът на „Миньор“ (Чикаго) – Цветан Йончев.

????????????????????????????????????

Треньорите Цветан Йончев и Емил Миланов

Тази неделя няма да има мачове в Метрополитън Сокър Лийг, заради „Деня на труда“, който е национален прзник на САЩ. На 13-ти септември, от 4:00 часа, следобяд, на адрес: Majewski Park, 745 Wille Rd, Des Plaines 60018, „Миньор“ (Чикаго) гостува на друг немски тим – „Грийн-Уайт“, в дербито на опашкарите.

Галерия снимки:

03
Мартин Митев в акция
05
Анатоли Вътев
06
Стефан Неделев
07
Иван Иванов
08
„Жълто-черните“ изграждат стена
09
Асен Василев и Стефан Неделев в задружни усилия

Николай Василев, кореспондент на в-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.