И във втория си мач за „Левски“ Чикаго, бившият играч на ЦСКА, „Литекс“ и „Черно море“ – Мирослав Манолов, отбеляза хеттрик и добави три асистенции за победата на „сините“ над „Шогун Уинд“ с 6:1. Въпреки убедителната победа тя не дойде лесно, защото първото полувреме завърши наравно 1:1. Футболистите от страната на изгряващото слънце поведоха в 10-та минута. Малко преди края на първата част, с комбинация от учебника по футбол в НСА, българите изравниха. Бившият футболист на „Черно Море“, „Локомотив“ и „Берое“ – Танко Дяков, подаде извеждащ пас с пета от центъра на терена, по лявото крило на капитана Стефан Златев. Последният напредна и центрира топката зад японската защита, където намери отлично пласирания Миро Манолов, който на шпагат вкара изравнителния гол.

„Сините“ се радват на гола

Второто полувреме „сините“ излязоха преобразени, и набързо, убийственото дуо Мирослав Манолов и Танко Дяков, добавиха три попадения за 4:1. Съответно, две Манолов, с което оформи своя хеттрик и едно Дяков. Ветеранът Костадин Везьов също отбеляза дежурния си гол в четвърти мач поред за 5:1. Минути преди края на срещата, дебют този сезон направи председателят на Националния клуб на привържениците на „Левски“ София в Северна Америка – Борислав Зарев.

Председателят на Националния клуб на привържениците в Северна Америка – Борислав Зарев

Още с първото докосване на топката, Зарев изведе бившия „армеец“ Миро Манолов, който напредна по лявото крило и върна паса на Боби Зарев. За него остана само да насочи топката в мрежата, вкарвайки за 6:1, с което оформи крайния резултат.
След края на двубоя, снажният Танко Дяков, събуди изморените погледи на японците, с татуиран самурай на гърба си.

Освен с футболни умения, Танко Дяков респектира японците и със своя татус

„Всички бяхме подценили съперника и това се видя ясно през първата част. Много е трудно момчетата да се мотивират срещу отбор, който през годините не е спечелил дори точка срещу нас. Все пак се радвам, че през втората част всичко си дойде на мястото и спечелихме мача. Победата е важна за самочуствието на отбора в предстоящия полуфинал за купата на щата, срещу гръцкия тим „АЕК“ Чикаго“, коментира треньорът на „Левски“ Чикаго – Александър Карабелски.

Треньорът Александър Карабелски и финасовият директор Евгени Руссу

Тази сряда (19 юли), от 7:30 ч., вечерта, на Techny Park, 1750 Techny Rd, Northbrook, IL, 60062, „Левски“ играе полуфинал за купата на щата Илинойс с „АЕК“.

Припомняме ви, че в последния шампионатен мач, „АЕК“ победи с 4:1 „Левски“, като домакин. Българите са настоящите носители на купата, която спечелиха с 5:2 на финала срещу италинаския „Интернационал“ 1996, през миналия сезон.

Галерия снимки:

Миро Манолов отбеляза втори хеттрик във втория си мач за „Левски“ Чикаго

Голмайсторът Костадин Везьов

Боби Зарев, Миро Манолов и Ники Василев се поздравяват след гол

„Сините“ изграждат стена

Георги Георгиев – Рейнджъра

Гомайсторът Танко Дяков в атака

Димитър Стойков

Ивалин Гунчев с дебют за „Левски“ Чикаго

Поредна добра намеса на вратаря Мартин Митев

Японец се опитва да „съблече“ Миро Манолов

Ветеранът Тони Тодоров

Миро Манолов с опасен удар

Миро Манолов между двама

Боби Зарев бележи за „Левски“

Двамата голмайстори Зарев и Дяков се поздравяват

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.