Осем първи, осем втори и едно трето място завоюваха таекуондистите от клуб “Спартак” към център “Магура”, на традиционния “Коледен Турнир” в предградието на Чикаго – Франклин Парк. Ежегодното състезание се организира от “US National Taekwondo Federation“ и нейния председател Гранд Мастер Дък Гън Куан, който е основател на “USNTF”. Той изиграва главна роля за приемането на Таекуондо в Олимпийското семейство.

Гранд Мастер Дък Гън Куан връчва на
Мастер Стан сертификат 4-ти Дан „KUKKIWON“

На турнира, 9 възпитаника от клуба извоюваха общо 17 медала и се представиха достойно в дисциплините “Форма” и “Спаринг”. Българските лъвчета, в състав: Натали Чипов, Анисия Ботева, Антъни Вълнев, Ванеса Вълнев, Александра Иванова, Борис Иванов, Георги Димитров, Максим Христов и Никола Станимиров премериха сили със свои връстници от общо 15 клуба от Щатите: Илинойс, Индиана, Айова и Уисконсин.

Таекуондо клуб „Спартак“

“Това беше една страхотна контролна среща за децата, с която поставяме началото на усилени спаринг тренировки. Децата имат потенциал, и в следващите три месеца ще работим за развитието му. Всички бойци се представиха много добре и се гордея с тях. Много от децата се паднаха с по-тежки и по-големи противници, но преодоляха притесненията си и показаха характер. По отделно мога да поздравя Натали, Ванеса и Борис за страхотния дебют, това беше първо състезание за тях. Александра, Никола, Максим, Анисия и Георги за смелостта и примера, който дадоха, като се изправиха срещу по-горни категории деца. Разбира се Тони, който, въпреки че се падна с доста мотивиран и достоен противник, макар и трудно, успя да победи. Щастлив съм и съм благодарен, че имам възможност да работя с такива деца и родители”, сподели майстор Станислав Станимиров.

Галерия снимки:

Александра Иванова
Натали Чипов
Анисия Ботева
Борис Иванов
Максим Христов (с червено хо-го)
Ванеса Вълнев
Георги Димитров
Антъни Вълнев
Никола Станимиров
Никола на почивката
Антъни и Анисия
Ванеса на „форма“
Александра на „форма“
Георги на „форма“
Максим на „форма“
Борис на „форма“
Анисия на „форма“
В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.