Дни преди коледните и новогодишни празници, български и македонски футболисти отпразнуваха края на сезона заедно в Чикаго. Инициативата на най-стария роден вестник зад граница – „България“, събра най-добрите футболисти за общ банкет по случай края на сезон 2015. На него бяха наградени най-изявените играчи на седем български и един македонски отбор в района на Чикаго, както и един български тим от Детройт.
Наградите, осигурени от транспортна компания „NAVIGATION“, раздадоха Генералният консул на Република България в Чикаго г-н Симеон Стоилов и мениджърът на вестник „България“ г-жа Лина Кърг.

????????????????????????????????????

Собственикът на в-к „България“ – Лина Кърг, приветства отборите

„Добър вечер на всички гости, благодаря ви, че се отзовахте на това мило тържество, което е организирано в чест на българските и македонски спортисти“, започна словото си мениджърката на вестник „България“ – Лина Кърг и добави поздравления към спортния журналист и водещ на вечерта – Николай Василев, за доброто отразяване на спортните събития в Чикаго.

dfgcvhj

Генералният консул Симеон Стоилов поздравява присъстващите

„Моите специални поздравления за всички участници в турнира днес. Много се радвам, че заедно играха македонци и българи. Много се радвам, че имаме гости от Детройт и Индианаполис. Надявам се все по чести и по-активни да стават спортните турнири между отделните щати населени с българи. Поздравления за организаторите, наистина чудесна работа. Поздравления за всички спонсори и всички, които са помагали и продължават да помагат спорта да се развива прекрасно в българско Чикаго. Навремето имаше един лозунг „Здрав дух в здраво тяло“, в Чикаго има много български дух!“, поздрави всички присъстващи Генералният консул – Симеон Стоилов.

????????????????????????????????????

Г-н Симеон Стоилов награждава Иван Канчев от Детройт

 Пръв на сцената за награждаване излезе живата легенда на българския футбол в Чикаго, треньор на „Ботев“ (над 40-годишни) и един от организаторите на „София БГ“ (над 48-годишни) – Димитър Атанасов. Той сподели:

„Не знам дали може да си представите по-младите какви физически и емоционални усилия са нужни на човек при над 48-годишните, за да играе всяка седмица официален мач. Трябва да си от Юнак нагоре!“

????????????????????????????????????

Димитър Атанасов („Ботев“ и „София БГ“)

„Канарчетата“ получиха бронзови медали за достигането на полуфинал за Купата, а „софиянци“ бяха наградени със сребърни отличия за второто място в първенството.

????????????????????????????????????

Светозар Гюров („България“)

При над 30-годишните, за отбора на „България“, Светозар Гюров прие Купата за Шампионската титла в „червената“ дивизия на ПСЛ, както и два плакета. Първият за най-полезен играч на вратаря Христо Христов, а вторият за масажиста на отбора Костадин Грозданов, който вдъхнови момчетата преди сезона да останат заедно, тъй като отбора беше пред разпадане. Освен първото място в първенството, „България“ игра и финал за Купата на лигата.

DSC_0337

Светозар Гюров („България“)

В същата група, Ивайло Кръстев събра наградите на своите съотборници в най-стария български отбор „Балкан“ 2001. Той беше награден за най-добър полузащитник. Наградата за най-добър защитник отиде при Костадин Леваков. За най-добър нападател беше избран Стоян Стойчев, а най-полезен играч – Костадин Шилев. Играещият треньор на „Балкан“ – Николай Димитров, постигна рекорд от четиринадесет поредни победи, които бяха достатъчно за вицешампионската титла и полуфинал в турнира за Купата.

DSC_0341

Ивайло Кръстев („Балкан“)

При над 30-годишните, но в „бялата“ дивизия на Премиер Сокър Лийг, „Левски“ (Чикаго) спечели всичко възможно: Титла, Купа и Суперкупа. „Сините“ играха финал за Купата на щата Илинойс. Един от спонсорите на отбора – г-н Борислав Зарев, награди треньора Пламен Бежански и капитана Александър Карабелски. Най-добрият защитник – Добромир Пеев, получи лично наградата си от г-жа Лина Кърг.

DSC_0361

Лина Кърг награждава Добромир Пеев („Левски“)

За най-добър полузащитник беше избран Евгени Михайлов, а за най-добър нападател Васил Чирпанлиев. Наградата за най-полезен играч получи легендата Тони Тодоров. Професионалният футболист Росен Каптиев също уважи събитието, като дойде специално от съседния щат Индиана. Той взе наградата на MVP за сезон 2014.

07

„Левски“ (Чикаго) от ляво на дясно: спонсорът Борислав Зарев; капитанът Александър Карабелски; треньорът Пламен Бежански; MVP – Росен Каптиев и водещият Николай Василев

Специалните гости на тържеството от ФК „Македония“ и „БГ Детройт“, бяха наградени лично от Генералният консул Симеон Стоилов. За най-добър защитник при македонците беше награден Денис Стояновски. Най-добър полузащитник – Станойче Атанасов. Най-добър нападател -Мариян Тодоровски и най-полезен играч – Драган Драганов. Треньорът на „Македония“ – Ване Котев, разказа накратко за отбора и благодари за поканата.

08

„Македония“ от ляво на дясно: Денис Стояновски; Мариян Тодоровски; Драган Драганов и Симеон Стоилов

В отбора на „БГ Детройт“, за най-добър защитник беше избран Иван Канчев, който е и главният организатор на отбора. Най-добър полузащитник е Георги Иванов, а най-добър нападател Борис Згоуров. Най-полезен играч е Калин Попов.

09

„БГ Детойт“ от ляво на дясно: Калин Попов; Борис Згоуров; Иван Канчев; Симеон Стоилов; Николай Василев и Георги Иванов.

„В Детройт не сме толкова много българите като в Чикаго, но и ние правим интересен събор. Каним ви най-официално пролетта да ни върнете поканата“, коментира капитана на „БГ Детройт“ – Иван Каццнчев и подари почетен плакет на водещия Николай Василев.

????????????????????????????????????

 Иван Канчев (БГ Детройт) държи реч

Мениджърът на вестник „България“ – Лина Кърг, награди футболистите на „Бодрост“ със златни медали за шампионската титла в Първа дивизия на ПСЛ. За най-добър защитник беше избран Ивайло Баташки. Най-добър полузащитник – капитанът Траян Милушев. Най-добър нападател – Валентин Димитров, а най-полезен играч – Станислав Илиев.

????????????????????????????????????

„Бодрост“ от ляво на дясно: Валентин Димитров; Траян Милушев; Лина Кърг; Станислав Илиев и Николай Василев

По традиция, накрая на вечерта бяха наградени футболистите от най-силния български отбор „Миньор“ (Чикаго). За най-добър защитник беше избран Стефан Златев. За трети път, капитанът Благой Вълчев беше избран за най-добър полузащитник. Най-добър нападател стана младата надежда Иван Драголов. За втора поредна година, за най-полезен играч беше избран стражът Мартин Митев. „Чуковете“ отпразнуваха пет години от създаването си със специално направена торта за случая.

????????????????????????????????????

„Миньор“ (Чикаго) от ляво на дясно: Старши треньорът Цветан Йончев; Стефан Златев; Благой Вълчев, Мартин Митев и Николай Василев.

 Общите и индивидуални награди за отборите, избраха треньорите и ръководителите на съответните отбори.

14

Генералният консул награди Треньор на годината – Цветан Йончев и съдия на годината – Димитър Чавдаров

Генералният консул награди треньор на годината в лицето на Цветан Йончев и съдия на годината в лицето на Димитър Чавдаров. Награди получиха членът на борда на директорите в ПСЛ – Петър Петров и директорът във ФК „Сокърс“ – Олег Вачев.

15

Г-н Столиов награди Петър Петров – директор в борда на ПСЛ

Последва малко отклонение извън футбола. На сцената бяха наградени всички присъстващи родолюбци, които дариха средства за бюст-паметника на Васил Левски в Чикаго.

11

Дарителите от ляво на дясно: Владимир Атанасов; Борислав Зарев; Емил Миланов; Симеон Стоилов; Лина Кърг и Николай Василев

След кратка музикална пауза и няколко изиграни македонски хора, вечерта продължи с конкурс за „Футболна съпруга“. На сцената излязоха десет момичета, които отговориха на въпроси, свързани предимно със знания за половинките си и техните отбори. Кулминацията на вечерта беше, когато в последния рунд се опитаха да жонглират с топката на токчета. Самият Цветан Йончев помагаше със съвети. На базата на показаните знания и умения, публиката избра единодушно за титлата „Футболна съпруга“ – Марина Поповска, съпруга на създателя на „Бодрост“ – Георги Поповски.

13

Победителката в конкурса „Футблна съпруга“ – Марина Поповска

„Радвам се, че стана един хубав футболен празник с турнира през деня и тържествената вечер. Поздравявам всички отбори за успехите, които са постигнали през годината и им благодаря, че уважиха събитието. Специални благодарности на гоститие от „Македония“ и „БГ Детройт“. Тази година, най-добре организирани за банкета бяха момчетата от „Бодрост“, начело с техните съпруги, които бяха най-многобройни на конкурса за „Футболна съпруга“. Сърдечно ги поздравявам и им пожелавам да поддържат и за напред отборния дух висок“, коментира кореспондентът на вестник „България“ – Николай Василев.

Същата вечер новоизлюпения дядо Иван Канчев от Детройт почерпи за новородените близнаци.

Галерия снимки:

     12

Участничките в конкурса „Футболна съпруга“

????????????????????????????????????

Ване Котев (Македония)

   DSC_0485

Силвия и Росен Каптиеви

????????????????????????????????????

Ивайло Кръстев

????????????????????????????????????

Денис Стояновски (Македония)

????????????????????????????????????

Денис Стояновски и Мариян Тодоровски (Македония)

????????????????????????????????????

Генералният Консул Стоилов награждава Борис Згоуров (БГ Детройт)

????????????????????????????????????

Новоизлюпеният дядо Иван Канчев

????????????????????????????????????

Лина Кърг награждава Траян Милушев (Бодорст)

????????????????????????????????????

Валентин Димитров и Траян Милушев (Бодрост)

????????????????????????????????????

Рефер на годината Димитър Чавдаров

DSC_0556

[embedvideo id=“z2U0BqO8wbw“ website=“youtube“]

Радостина Павлова, кореспондент на вестник „България“

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.