Доказаният родолюбец Марин Балинов от Унипек, Канада подари ценна картина на българската източноправославна църква „Св. Димитър“, намираща се в предградието на Торонто – Брамптън. Произведението „Знаменосец“ изобразява Васил Левски, като знаменосец в четата на Панайот Хитов.

Картината „Знаменосец“ на художника Мирослав Йотов

„Благодарение на художника Мирослав Йотов, направихме скромен подарък за българската черква Св. Димитър от „Левски Лоджистик“. В църквата има българско училище, нека запазим българщината“, коментира собственикът на транспортна компания „Левски Лоджистик“ – Марин Балинов.

Отец Валентин приема дарението от Марин Балинов

Това не е първият път когато Марин Балинов дарява за популяризирането на делото, на Апостола на свободата, в континента Северна Америка . През 2015 г. той изпраща 500 канадски долара дарение за доизграждането на бюст-паметника на Апостола в Чикаго. През миналата година Балинов, заедно с наши сънародници, като Игнат Канев и сдружения на българската общност в Канада, подпомагат изграждането на първия бюст-паметник на Васил Левски в северната част на континента.

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.