Две седмици след победата си над Бен Ротуел, единственият българин в UFC – Благой Иванов, вече има назначен нов противник. По телефона от Лас Вегас, Багата потвърди новината, че на 08 юни (събота) ще се бие в Чикаго на събитието UFC 238. В третата си битка, в най-силната верига за смесени бойни изкуства, българинът ще се изправи срещу първия австралиец с победа в UFC – Тай Туиваса.

Предстоящият съперник Туиваса е непредсказуем и подобно на Багата в България, е боготворен в родината си Австралия. Той е с шест години по-млад от българина, а вече има три победи в UFC. Общо в ММА Тай Туиваса е записал 8 победи и само една загуба от Дос Сантос, с технически нокаут. При дебюта си в UFC, Благой Иванов също загуби от бразилеца, но по точки, излизайки в октагона с неизлекувана контузия в коляното.

Благой Иванов срещу Дос Сантос

Интересно е, че Бам Бам, както е псевдонима на Туиваса, след подписването на договора с UFC през ноември 2016, стартира в октагона чак след година. Причината е операция в коляното и дълго възстановяване. Двамата бойци имат и друго общо помежду си, като младежи са играли ръгби. Туиваса е защитавал цветовете на „Сидни Рустърс“, а Багата е играл за „Локомотив“ София и националния отбор на България. Преди да се насочи към ММА, австралиецът се е занимавал професионално с бокс и кикбокс. Българинът е световен шампион по бойно самбо и ние можем да се гордеем с победата му на руска земя над легендата Фьодор Емеляненко, пред очите на президента Владимир Путин.

По неофициални данни, в Чикаго и предградията на мегаполиса живеят около 300 000 нашенци. Зала „Юнайтед център“ е с капацитет 23 500 седящи места, а билетите варират между $140 до $1400. Местата са твърде недостатъчни за всички желаещи да наблюдават битките на живо. Само в ситито на Чикаго живеят близо 3 000 000 души, а общо в целия щат Илинойс са над 12 000 000. В сайта на залата unitedcenter.com, билетите започват да се продават на 05 април. Приканваме всички сънародници да не чакат последния момент за закупуването на билети, защото тогава най-вероятно ще могат да се намерят само на черния пазар, а спекулантите ще ги продават в минимум двоен размер. Нека боядисаме „Юнайтед център“ в бяло, зелено, червено, и по този начин накараме Багата да почувства подкрепата на родната публика.

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.