Голмайсторът Васил Чирпанлиев

Най-стария български футболен отбор в Чикаго – „Балкан“, измъкна равенство 1:1 срещу коравия съперник „Иглопол“. Българите поведоха след страхотен гол на капитана Васил Чирпанлиев. В 29-минута Костадин Шилев центрира ниска топка от дясното крило и намери връхлитащия Чирпанлиев, който без да се суети, засече с левия крак коженото кълбо и направи безпомощен противниковият вратар за 1:0. Така завърши първата част. В 71-минута Костадин Леваков, беше в ситуация на съприкосновение в наказателното поле с полския нападател и главния съдия отсъди спорна дузпа. Вратаря Николай Димитров хвана ъгъла, но топката мина близко до вътрешната греда и резултата беше изравнен 1:1. До края на мача Костадин Шилев имаше няколко възможности да отбележи, но късмета не беше на негова страна.

04

Ивайло Кръстев

„Първо поздравявам отбора за старанието и желанието за игра. Очаквахме този труден мач и мисля, че всички се раздадохме и играхме на ръба на възможностите. От няколко срещи насам, забелязвам, че се превърнахме в голям дразнител за останалите отбори и всички играят срещу нас пределно мотивирани. До тук добре, но неразбирам, защо ни назначават некомпетентни съдии. За втори пореден мач ни ощетяват. Предишния мач ни отмениха чист гол, сега свириха измислена дузпа. Дано започнем да си вкарваме положенията, защото днес спокойно можехме да победим. Хубавото е, че спечелената точката ни оставя в играта за първото място. От тук на татък няма лесни противници. Добър отбор сме и има какво още да покажем“, каза играещият треньор на „Балкан“ – Николай Димитров.

02

Милен Милев

В 14-годишната си история при над 30-годишните в „бялата“ дивизия на Премиер Сокър Лийг, „Балкан“ никога не е ставал шампион. „Балканци“ винаги са били определящ фактор кой отбор ще стане шампион. Но никога не са вдигали купата в първенството и винаги са оставали в подножието на върха.
Тази събота (03 октомври) от 2:30 часа следобяд на адрес: 1300 Forest Gate Rd, Oak Brook, IL, 60523, ще се изиграе най-старото българско дерби между многократния шампион „България“ и „Балкан“. „Юнаците“ са с две точки преднина пред „балканци“ и ги устройва и равен мач за поредното първо място. За да станат шампиони за първи път в дългогодишната си история футболистите на „Балкан“, трябва задължително да победят. За всички фенове на футбола, дербито обещава да бъде интересно, заповядайте на мача, входа е свободен.

 03

Тони Тодоров

05
Резервната скамейка на „Балкан“

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.