В отворената група на Премиерлигата “Бодрост” се наложи с 6:3 над “Джагелония”. Мачът започна с кошмарно за българите с пасив 2:0 за поляците. Въпреки това, нашите не се предадоха и малко преди края на първото полувреме, обичайният заподозрян, Мирослав Манолов намали на 2:1.

Голмайсторът Мирослав Манолов

На полувремето играещият треньор Ивайло Баташки направи някои смени и отборът излезе преобразен. Халфът Ангел Баков изравни за 2:2. Полските играчи се изнервиха и за груби нарушения отзад, в наказателното поле, главният съдия посочи на два пъти бялата точка. Голмайсторът Миро Манолов вкара и двата наказателни удара и резултата се обърна за 2:4. След асистенция на Манолов, Танко Дяков покачи на 2:5. Поляците показаха зъби и върнаха един гол за 3:5. Крайният резултат 3:6, оформи Миро Манолов.

Голмайсторът Танко Дяков

Последното попадение стана като по учебник. Сърцатият Кристиян Цветков се освободи от двама противници и подаде в средата на терена на Карлос Балказар. Мексиканецът напредна и изведе през центъра Манолов, а голмайсторът прехвърли красиво полския страж.

Миро Манолов отбеляза четири попадения

“Проспахме първата част и логично на два пъти бяхме наказани. Радвам се, че все пак през второто полувреме показахме, че сме по-добрия отбор. Играем мача за мач и се надявам, на малко повече дисциплина от играчите. Няма смисъл да си правим мачовете трудни с по-слаби съперници”, каза играещият треньор на “Бодрост” – Ивайло Баташки.

Организаторът на „Бодрост“ – Ивайло Баташки

Тази неделя (22 септември) “Бодрост” ще срещне силния отбор на “Кразни Жасло”. Мачът ще се изиграе от 11:00 часа на адрес: Connelly Park, Schaumburg, 64 N Azalea Drive, Schaumburg, IL, 60193. При успех, българите се завръщат в борбата за титлата.

Галерия снимки:

Асен Василев
Траян Милушев
Ангел Баков
Дебютантът Луис Яхел
Пламен Пенев
Карлос Балказар
Луис Яхел
Добромир Пеев
Атанас Каракитуков
Добра намеса на стража Руди Чачита Гонзалес
В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.