9-годишният Иван Хараланов бе избран за „Бъдещата звезда на мача“ на срещата между Chicago Blackhawks и New York Islanders, който се игра на 20 Януари 2018г. в зала “United Center” в гр. Чикаго.
Официалната част по откриването на мача, започна с личното посрещане на играчите от Chicago Blackhawks от номинирания за „Бъдещата звезда на мача“ – Иван Хараланов (№ 66 в „Chicago Bruins“). Ванката поздрави персонално всички, които излязоха на леда, след което отбора приветства публиката и играчите се построиха на синята линия за официалния химн на САЩ. В тържествения момент – девет годишният Иван Хараланов бе начело на редицата!
Голямата чест да открие мача, е оказана лично от отбора на Ястребите от Чикаго (Chicago Blackhawks), а номинацията на Иван е от настоящия му отбор – Chicago Bruins-Squrt.

От “Зимният дворец” до “United Center”
Ванката е на 8 години, когато се премества със семейството си в САЩ заради хокея. Веднага се класира и бива приет в настоящия си отбор- Chicago Bruins. Играе, както в нападение – така и в защита, когато се налага. Бързо става любимец на съотборниците и треньорите си. Пътува с отбора във всички щати и участва активно във всички мачове. За година и няколко месеца извървява пътя от „Зимния дворец“ в гр. София до “United Arena” в САЩ – официалната зала на Chicago Blackhawks.

Българската общност в Чикаго
Иван, заедно с брат си Милчо и двете си сестри: Петя и Мария са активни участници в културния и спортен живот на българската общност в Чикаго. Иван свири на класическа кита, брат му- Милчо на ксилофон и барабани, а кака Петя е пианистка и поетеса.
Отличници в местните американски училища- децата не забравят Родината и майчиния си език. Въпреки натоварения график – винаги, когато могат посещават Българското училище „Слънчогледи“, където много се стараят.

Галерия снимки:

haralanov.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.