По категоричен начин, ветераните от “Велбъжд” Чикаго вдигнаха първа купа. Най-новият футболен отбор в Чикаго, завоюва безапелационно първото място на първенството в зала (5+1). “Кюстендилци” постигнаха осем победи от осем мача в групата за над 40-годишни, с голова разлика 61:16. Въпреки това, по регламент, първите четири отбора в крайното класиране играха в полуфинални двубои, а победителите на финал. 

“Велбъжд” победи с 5:1 на полуфинала “Боомерс”, а на финала българския отбор постигна успех с 7:2 над “Пог Махон”. 

През първото 20-минутно полувреме, на финала паднаха общо три гола.
Първо “Велбъжд” Чикаго поведе с 1:0, след самостоятелен пробив на Антони Георгиев. 

Голмайсторът Антони Георгиев със дъщеря си Стелиана

Малко след това, Александър Качарков влезе по-остро на противник. Нарушението беше на границата на наказателното поле и съдията посочи бялата точка. Зелените изравниха за 1:1, а Качарков получи син картон и две минутно наказание. 

С човек по-малко, българите удържаха равния резулт. След въстановяване на редиците Румен Ганеков подаде на Евгени Михайлов в центъра. Той направи финт по лявото крило, изчака хитро вратаря да се хвърли и копна топката в мрежата за 2:1. 

Щастливите победители

През втората част българите започнаха по-смело и от предимно дефанзивно водене на играта преминаха в атака. 

Третото попадение за “Велбъжд”, дойде след контраатака. Снажният Велко Тухчиев излезе сам срещу вратаря и джентълменски подаде на Георги Божков, който покачи на 3:1. 

Голмайсторът Георги Божков и бившият проиграч – Наско Иванов

На следващата атака, българите получиха, един след друг, два глупави сини картона, с по две минутни наказания. Съперникът видя шанс в численото си превъзходство и след разбъркване пред българската врата, върна още едно попадение за 3:2.

Най-хубавият гол сътвориха голмайсторите Евгени Михайлов и Георги Георгиев. Михайлов видя непокрития Георгиев и със остро подаване между защитата и вратаря, буквално сложи коженото кълбо върху главата на Георгиев, който заби топката в мрежата за 4:2. 

Евгени Михайлов и Георги Георгиев отбелязаха по две попадения на финала

В средата на полувремето Стойчо Стойчев стреля опасно, но ударът му беше отбит. В този момент най-добре пласиран се оказа Иван Оджаков, който с добавка вкара от близко разстояние за 5:2.

Голмайсторът Иван Оджаков

Пет минути преди края, Евгени Михайлов изненада противниковия страж, със силен шут, от центъра и затвърди резултата на 6:2.

Малко преди последния съдийски сигнал  Александър Качарков и капитанът Николай Василев направиха двойно подаване, при което последният отбеляза за крайното 7:2. 

Президентът на Лига Европа – Гаетано Траверса връчва Купата на капитана – Николай Василев

“Поздравлявам момчетата за спечелената първа купа, но най-вече благодаря на Бог, че се преборихме за отличието без сериозни контузии. Специални благодарности на спонсора на отбора г-н Ивайло Баташки. На този етап ще продължим да участваме на турнирите в зала. За в бъдеще, ако има достатъчно футболисти и спонсори, можем да се опитаме да направим и отбор на голям терен”, коментира организаторът на “Велбъжд” Чикаго – Николай Василев.

“Велбъжд” Чикаго вдигна купата от втория си опит. В първия турнир на закрито отборът завърши на почетното трето място. От първото си участие, ще се запомнят дербитата с другия български отбор при над 40-годишните – “Ботев” Чикаго. В трите си официални мача двата тима размениха по една победа, а в първия мач завършиха наравно.

Галерия снимки:

Топреализаторът на турнира – Пламен Атанасов (в средата)

Александър Качарков с дъщеря си Рая

Стойчо Стойчев и Иван Славов

Най-добрият вратар на турнира – Ясен Петков

Велко Тухчиев

От ляво на дясно: Стелиана; Кристиан, Павел и Рая с купата

От ляво на дясно: 9-годишната Стелиана, Антони Георгиев, Румен Ганеков, Стойчо Стойчев, Пламен Атанасов и Наско Иванов

Снимки: Владимир Атанасов

Leave a Reply

Your email address will not be published.