Единственият българин печелил “Златна топка” – Христо Стоичков и българинът избран за “Борец номер 1 на XX век в свободния стил” – Валентин Йорданов, ще бъдат ВИП-гости на събитието UFC 238, на 08 юни в Чикаго. Лично президентът на UFC – Дейна Уайт се е ангажирал, пред Благой Иванов, за ВИП-местата на двамата легендарни спортисти.

Багата се готви усилено в Лас Вегас

Междувремнно в Лас Вегас, Багата се готви здраво за битката с австралиеца Тай Туиваса. Българинът тренира всеки ден двуразово, а в някои от дните прави и триразови тренировки.
Схватките от UFC 238 ще се проведат в най-голямото закрито спортно съоръжение “Юнайтед център”, в Даун таун на Чикаго. Навремето в легендарната зала, се е вихрил най-добрият баскетболист за всички времена – Майкъл Джордан. И до днес там се провеждат мачовете на баскетболния тим “Чикаго Булс” и хокейния “Чикаго Блекхоукс”.

Зала „Юнайтед център“

Очаква се за UFC 238, залата да се пука по шевовете. Капацитетът на съоражението, заедно с местата около октагона, ще надхвърли малко над 24 000 души. Все още могат да се намерят билети за галавечерта на www.unitedcentar.com и www1.ticketmaster.com. Цените на билетите варират от $60 до $1400, според мястото в залата.
Багата ще пристигне в Чикаго, седмица преди двубоя за по-добра аклиматизация.

Благой Иванов е единственият българин в UFC

До момента той има 17 победи и 2 загуби в октагона. Неговият опонент Бам Бам, както го наричат феновете, има 8 победи и само една загуба. Иванов е с шест години по-голям от Туиваса. Битката ще бъде на опита срещу младостта.
Интересно е, че в юношеските си години Иванов и Туиваса са играли ръгби. Багата в столичния “Локомотив” и Националния отбор на България, а Бам Бам е защитавал цветовете на “Сидни Ростерс”.
Подобно на Благой Иванов в България, в родната Австралия Тай Туиваса е боготворен от своите сънародници.

Багата със своите спаринг партньори и треньори
Снимки: Джо Дуркин
В- к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.