Внимание College graduates : 7 съвета към щастлив живот

Наскоро бях на дипломиране на мои приятел, след което си заговорихме за бъдещето и за реализацията след завършване на колеж. Няма точна формула за успех, но ето ви няколко полезни съвета:

  1. Ако не си внимателен можеш да прекараш живота си в преследването на следващата цел и да си мислиш , че си безкраино щастлив, но всъщност ти ще се радваш както на всяко друго нещо. Ще даваш всичко от себе си за следващото повишение в длъжност и заплата. Но след няколко месеца ще е просто следващият чек и заплата. Ще искаш голямата къща и новата кола, но след шест месеца ще са просто място за живеене и превозно средство за да се предвижваш. Поуката тука е че ще преследваме своите цели и Да те ще ни пряват щастливи, но и бързо ще ни задоволят и накарат да търсим нещо друго.
  2. Може да живееш много години. Средната продължителност на живот в Америка е 77 години. И колкото повече остаряш толкова повече очакваш повече от живота, например в днешно време 65-годишни очакват да живеят до 85. Милиони хора прекарват много време в работа, но и непредвидимо много време в пенсия. С други думи живейте и сега и не залагайте на всичко за когато се пенсионирате.
  3. След двадесет години е по вероятно да не сте толкова щастливи колкото сте днес. Нашето задоволяване през живота намаля. Може би нашето щастие намаля през първите няколко десетилетия от нашия живот и тогава ние осъзнаваме че нашите младежки амбиции няма да бъдат осъществени. През средата на нашият живот сякаш разбираме това и тогава нашето щастие отново се повишава.
  4. Изпълни живота си с дейности към които имаш страст и отдаденост. По често ние сме по-радостни след преследване на такиви цели, от колкото на такива които мислим че са много важни.
  5. Няма тайна за да станеш богат. Просто ти трябват много добри навици да спестяваш пари. Да много хора стават успели бизнесмени, но повечето стават след като спестяват месец след месец.
  6. Парите могат да ти купят много щастие, но след това не чак толкова. Може да дадете пари на бедните хора и да осигурите всичко от което имат нужда, но от там нататък изглежда че парите няма да имат ефект върху тяхното щастие.
  7. Причината да трупате пари е за да можете да не се притеснявате повече за тях. Това е нещо като ,когато си болен и осъзнаваш колко добре си бил когато си се чувствал здрав.

Така че моят съвет е: Спестявайте колкото можете през началото на вашата кариера за да имате добро финансово състояние за да можете после да имате повече свобода.

college grad

Leave a Reply

Your email address will not be published.