View (1)

Асът от новата вълна таланти на българската свободна борба Георги Вангелов получи покана за двубоя Световен отбор – САЩ на култовия площад „Таймс скуеър“ в Ню Йорк. Отборната битка е насрочена за 7 май, организаторите още не са публикували официално съставите и наградния фонд. Ясно е само, че звездата на домакините – олимпийският и двукратен световен шампион Джордан Бъроуз, ще е на арената.

За пета поредна година американците правят борцовото шоу в сърцето на Манхатън. Четири от двубоите бяха на „Таймс скуеър“, а през м.г. страстите на силните мъже се разгоряха в огромното фоайе на една от най-старите сгради в Ню Йорк – централната жп гара, припомня „Труд“.

View (2)

Сблъсъците досега бяха САЩ – Русия, но явно полъхът на нова студена война е довел до спешна замяна на „Сборная“ със Световен отбор. През 2011-а янките ликуваха с разгромна победа 5:2 над Русия и дори се заговори за реванш на Червения площад. Но явно тази идея вече е във „фризера“ по политически причини.
Очаква се освен 21-годишния Георги Вангелов (в най-леката категория до 57 кг) на тепиха в Ню Йорк да се появи и друг наш сънародник – Тервел Длагнев.

Той е с американски паспорт и е дългогодишен шампион на Щатите в най-тежката категория до 125 кг. Длагнев вече има 3 победи пред пълните трибуни, които се монтират на „Таймс скуеър“ за борцовите схватки. Сред зрителите през годините блестяха холивудски величия като Алек Болдуин, Ащън Кътчър, Брус Дърн, който при раздаването на тазгодишните „Оскар“-и възкликна: „Ооо, България, имате страхотни борци, поздравявам ви

“   View

Leave a Reply

Your email address will not be published.