“Бодрост” отпадна с достойнство за купата на лигата. Българите загубиха с 3:2 от шампиона на бялата дивизия – “Лайтенинг” 1959. Бодрите момчета поведоха в 16-минута, след удар на Павел Славов, американският страж изби топката и тя попадна в отлично пласирания Мирослав Манолов, който вкара по-диагонала с глава за 1:0. Десет минути по-късно главният съдия отсъди спорна дузпа за нарушение на Танко Дяков и резултата беше изравнен 1:1. Пет минути по-късно Дяков беше близко до гола, след изпълние на пряк свободен удар, но топката срещна горна греда. Първата част завърши при равен резултат.

Нападателите Мирослав Манолов и Валентин Димитров

Петнадесет минути преди края на второто полувреме голмайсторът Миро Манолов асистира по земя на младия Велиян Михалев и той отбеляза за 2:1. Радостта в редиците на „Бодрост“ беше кратка, защото в ответната атака “Лайтенинг” изравни за 2:2. Секунди преди края американците вкараха победното попадение за 3:2. Голът дойде след нарушение, което не беше отсъдено срещу Добромир Пеев.

Голмайсторът Велиян Михалев

“Играхме като равен с равен с най-добрият отбор в лигата. Дори на моменти превъзхождахме противника. Може би късмета ни изневери за да продължим напред. Поздравявам момчетата за мъжката игра”, коментира играещият помощник-треньор – Ивайло Баташки.

Галерия снимки:

  

Павел Славов

Асен Василев

Ангел Баков

Добромир Пеев

Петър Василев

Станислав Ангелов


Капитанът Траян Милушев

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.