В „червената“ дивизия за над 30-годишни „България“ отстрани най-стария полски отбор „Висла“ 1927 с 5:3. Поляците поведоха с два бързи гола, но до края на първото полувреме Пламен Памуков и Светозар Гюров изравниха за 2:2. След почивката спонсорът Стоян Младенов вкара важен гол за 3:2, а отново Пламен Памуков покачи на 4:2. Противникът се върна с едно попадение в мача за 4:3, но Ивалин Гунчев сложи точка в спора за крайното 5:3.

Играещият треньор Анатоли Вътев

„Труден мач, започнахме с полеви играч на вратата, после Христо Христов влезе в игра, но му се обади стара контузия и се наложи да напусне терена. До края на вратата ни пази десният бек Димитър Стойков. Имаме много контузени играчи и поздравявам всички, че стиснаха зъби и играха на предела на възможноститие си. Проявихме характер и логично стигнахме до победата. Надявам се, титулярният вратар да се почувства по-добре и да играе на полуфинала. Нападателят Ивайло Атанасов, също се контузи и той е под въпрос за следващия мач. „Висла“ нямаше загуба в пет поредни мача и ние им прекъснахме победния ход. В турнира за купата, всички отбори се хвърлят, защото всеки има нов шанс за изява“, коментира играещият треньор на „България“ – Анатоли Вътев.

Тази събота (28 октомври) от 3:30 часа следобяд на адрес: 660 N Ridge Ave, Arlington Heights, IL 60004, в полуфинален двубой за купата на лигата „България“ приема коравия тим на „Торино“.

Галерия снимки:

Венцислав Календжиев

Венцислав Динков

Спонсорът Стоян Младенов

Голмайсторът Пламен Памуков
В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.