Настоящият шампион на САЩ при над 30-годишните -„Левски“ Чикаго, загуби с 5:1 от деветнайсетгодишната формация на „Чикаго Файър“. Мачът се игра на изкуственото помощно игрище до „Тойота парк“. Сините поведоха с гол в 3-та минута на Борислав Радев, който беше изведен с дълъг пас на Владимир Вукайелович, централно срещу противниковия вратар. Голмайсторът излъга стража и вкара на опразнената врата за 1:0. Въпреки по-продължителното владеене на топката от младежите на „Файър“, те не намериха пътя до българската врата и този резултат се запази до края на първата част.

Голмайсторът Борислав Радев

Все пак, закономерно след почивката, червените стигнаха до обрат за 2:1. При една контраатака за „Левски“, Вукайелович прехвърли вратаря, но силният вятър попречи на топката да влезе във вратата. При третото попадение, страничният съдия вдигна флага за засада, но главният рефер зачете попадението. Този жест на съдията, който беше осигурен от домакините, ясно показа, че българите трудно ще се преборят за нещо повече от добра проверка и достойна загуба. До края, сините инкасираха още две попадения.

Владимир Вукайелович

„Докато бяхме свежи, през първата част, стояхме тактически добре и съперникът трудно стигаше до точен удар в нашата врата. След почивката намалихме темпото и завъртяхме всички, които бяха дошли да поиграят срещу „Файър“. Тук е мястото да благодарим на младите от „Миньор“ и „Бодрост“, които се включиха в игра за „Левски“. Много от тях са левскари, но нямат годините, и мачове като този са единственият им шанс за сега да играят за „Левски“. Едно голямо браво за треньорската школа на „Файър“, колегите са свършили много добра работа. Тези момчета, които ни победиха в момента, са в средата на сезона и си личи, че са провели отлична физическа подготовка. Повечето от тях тренират с мъжете и не се притесняваха да влизат здраво в единоборствата. Чест прави на целия треньорски екип, на мъжкия тим, начело със сърбите Велко Паунович и Марко Митрович, генералният мениджър Мелсън Родригес и единственият скаут на клуба Матю Пиарсон, които изгледаха целия мач и дойдоха да ни поздравят“, коментира организаторът на двубоя Димитър Стойков, който освен, че е футболист на „Левски“ е и бивш треньор в школата на „Файър“ и настоящ в школата на „Барселона“.

Организаторът на срещата Димитър Стойков

Припомняме ви, че трикратният носител на купата – „Левски“, е поставен в турнира за купата и този уикенд пропуска първи кръг. Българите ще играят на 22 октомври, с победителя от двубоя „Селтик“ – „Рейнджърс“.

Галерия снимки:


„Левски“ Чикаго се снима за спомен с треньора на „Файър“ – Велко Паунович (прав с черния екип)


Сините на загрявката

Юношата на „Левски“ София – Стефан Венев

Спонсорът на „Левски“ Чикаго – Михаил Михайлов

Генералният мениджър на „Файър“ – Мелсън Родригес (в червено) и помощник-треньорът Марко Митрович

Преди началото на мача

Централният защитник Стефан Савич

Българите изграждат стена

Евгени Михайлов

Капитанът Стефан Златев

Пламен Пенев

Вратарят Джон О’Конър

Опитният Росен Каптиев

Миг от играта

Взаймопомощ при контузия на играч на „Файър“

Димитър Стойков

В-к „България“

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.