“Миньор” Чикаго загуби с 8:6 финала срещу “Хамърс” и изпусна възможността за директно класиране в майсторската група, в зала. Мачът се изигра на главното игрище, където обикновенно се провеждат мачовете на най-добрите отбори.

Борислав Радев

“Жълто-черните” първи откриха резултата. Борислав Радев открадна топката от украински нападател, напредна и подаде диагонален пас на гръка Нико Михаилопоулос, който с топовен удар вкара за 1:0. Играчите на “Хамърс” се окопитиха и вкараха два бързи гола за 2:1. Гвинеецът Демба Камара вкара неспасяемо с помоща на горна греда за 2:2.

Африканецът Демба Камара

Гръкът Нико Михаилопоулос буквално влезе с топката във вратата на противника за 3:2. След съмнение за двойно нарушение украинците изравниха за 3:3, а на земята останаха да лежат вратарят Мартин Митев и Фахад Решид Абдулазис.

Илия Ребреев

На следващата българска атака играчите на “Хамърс” пресякоха пас на Илия Ребреев и отбелязаха на контраатака за 4:3. Бързият обрат разконцентрира “чуковете” и малко преди края на първата част получиха нов гол за 5:3.

Нико Михаилопоулос

С подновяването на играта Нико Михаилопоулос се пребори с двама съперници и от малък ъгъл намали на 5:4. Благодарение на отличните намеси на вратаря Мартин Митев, украинците пропуснаха да отбележат, а Якуб Рус тръгна в атака и след няколко несполучливи удара, отново той изравни за 5:5. Последваха още добри намеси на стража Мартин Митев и гол отдалеч за “Хамърс” за 6:5. Съдиите вдигнаха нелеп син картон на Боби Радев и с човек по-малко на терена, българите инкасираха нов гол за 7:5. Миньорци нямаше какво да губят и тръгнаха напред, но получиха гол на контраатака за 8:5. В последната минута на мача арабинът Фахад Решид Абдулазис беше добре пласиран и вкара за крайния резултат 8:6.

Голмайсторът Фахад Решид Абдулазис (в средата) получи контузия

“След загуба винаги е тежко, надявахме се да победим, за да можем да влезем директно. Явно ще трябва да извървим по-трудния път. Очаквахме да бъде труден мач, но като цяло ние си го направихме още по-труден с много непредизвикани грешки. При положение, че като индивидуални качества нашите играчи са по-добри, трябваше
когато водихме в резултата, по-добре да си затворим мача. Може би липсата на опит ни изигра лоша шега и точно тези грешки решиха мача”
, каза помощник-треньорът на “Миньор” Чикаго – Стефан Златев.

Помощник-треньорът на „Миньор“ Чикаго – Стефан Златев

Бих искал да поздравя целия отбор на „Миньор“, направиха много хубав мач, имат добър отбор. Този двубой беше много по-тежък от предишния, който също спечелихме. Нещата ни се получиха и отново победихме. Изглежда, че в момента сме по-добри, но аз пожелавам на нашите български приятели успех и дано се класират в горната дивизия“, коментира треньорът на украинските „Чукове“ и бивш юношески национа на СССР – Виктор Руссу.

Старши-треньорът на „Хамърс“ – Виктор Руссу

Тази неделя (24 март) от 3:30 часа следобяд в спортния комплекс “Одиум Експо Център”, намиращ се на адрес: 1033 N Villa Ave, Villa Park, IL 60181, “Миньор” играе с предпоследния от горната група “Интер”. Припомняме ви, че силната футболна школа “Интер” участва с цели три отбора на закрито. Два от тимовете играят с “Миньор” и “чуковете” вече спечелиха три от три мача срещу тях, като последната битка беше на елиминационен етап и успехът за българския отбор дойде след равенство в редовното време и изпълнение на дузпи.

Галерия снимки:

Ивалин Гунчев печели въздушен двубой
Перничанинът Георги Спасов
Ивайло Александров
Демба Камара и Иван Михалев са притиснали противник
Треньорът Емил Миланов

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.