Таекуондистите от „Спартак“ в Чикаго, завоюваха девет златни и шест сребърни отличия от традиционния коледен турнир на „Американската Национална Таекуондо Федерация“- USNTF
Седем български деца от таекуондо клуб „Спартак“ към център „Магура“, взеха участие в коледния турнир на USNTF. Това е второто поредно участие на „Спартак“ в този турнир. Таекуондистите на възраст от 8-14г. се представиха отлично и показаха своите умения. Александра Иванова, Анисия Ботева, Анастасия Станимирова, Борис Илчев, Даниел Тиянев, Максим Христов и Никола Станимиров се състезаваха в дисциплините „спаринг“ и „форма“.
На турнира участваха над 130 деца от 11 клуба.

Александра и Анисия с Мастър Стани

Абсолютни отличници с първо място и в двете дисциплини са Максим, Александра и Анисия. Отличната техника и концентрация осигуриха златото на Никола при „форма“, докато при спаринга бе надигран с две точки и достойно взе среброто. Първо място при спаринга, показвайки страхотен усет за дистанция и водене на мача, завоюва Даниел. При дисциплината „форма“, кратка загуба на концентрация доведе до грешка и се нареди втори.

Главният съдия показва победителя от двубоя – Анастасия

При Анастасия и в двете дисциплини конкуренцията беше много голяма и резултатите на състезателите бяха много близки. При спаринга, при равен брой точки, по-агресивната игра и контрола над срещата й помогнаха да вземе първото място, докато при формата чрез оспорвано съдийско решение взе среброто. Коледното състезание беше дебюта на Борис. Въпреки ръстовото предимство и по-богатия опит на противника, Борис показа кураж, игра достойно и загуби с минимална разлика.
Главният организатор и президент на USNTF – Гранд Мастър Дик Гун Куон, беше осигурил статуетки за призьорите.

Организаторът Гранд Мастър Куон и Мастър Стан

„Много съм доволен от всички деца. Имайки предвид, че сме млад клуб и все още градим отбора, състезателите се представиха отлично. Има много неща, над които трябва да работим, но с помощта на родителите и ентусиазма на децата, не се съмнявам, че за в бъдеще, ще успеем да постигнем още по-добри резултати”, сподели Мастър Станислав Станимиров.

Галерия снимки:

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.