Българските братята Тервел и Кубрат Пулеви минаха успешно кантара преди утрешните си битки на ринга в зала „Хангара“, в Коста Меса, Калифорния.

Кубрат Пулев срещу Богдан Дину

Кобрата ще се бие в главния мач на боксовата галавечер срещу коравия румънец Богдан Дину в десет рунда. Българинът закова кантара на 113,3 кг, а съперникът му е с 5 кг по-лек. За по-големия брат това ще бъде дебютен мач на американска земя. Интресно е, че Кубрат вече има победа срещу Дину при аматьорите. До този момент Кобрата е постигнал 26 победи, 13 с нокаут и е допуснал една загуба. Противникът Богдан Дину има 18 победи, 14 с нокаут и една загуба.

Тервел Пулев срещу Мич Уилямс

В полутежка категория, шампионът на Европейския съюз, Тервел Пулев закова теглото на 94,2 кг, а местният любимец Мич Уилямс е с близо четири килограма по-лек. Припоняме ви, че през миналата година Тервел постигна две победи в Чикаго срещу Скот Фъртел и Армандо Анкона. Той има 12 победи от 12 мача, 11 от тях с нокаут. Цветнокожият Мич Уилямс е по-опитен с 16 победи, от тях 11 с нокаут, 7 загуби и 3 равни мача.

Ден по-рано двамата братя се срещнаха с българи от Лос Анджелис и проведоха тренировка с деца от българското училище. Събитието се състоя в известната зала „Уайлд карт боксинг“. Очаква се на гала вечерта в Коста Меса да има над 1500 фенове, повечето от които българи. Мачът ще се предава пряко по българската телевизия ДИЕМА СПОРТ и американската ESPN. Очаква се Тервел да се бие около 2 часа сутринта българско време, а Кубрат около 5 сутринта.

Снимки: boxingscene.com и Тервел Пулев/Кубрат Пулев-фейсбук страници

Leave a Reply

Your email address will not be published.