Българският боксьор в полутежка категория Тервел Пулев е вече в Чикаго. Малката Кобра пристигна във ветровития град за осмия си бой на професионалния ринг. До този момент родният боксьор има седем победи от седем мача, като всичките са с нокаут. Противник на Пулев е 31-годишният Тристън Джеймс. Американецът е по-млад от българина и до сега не е бил нокаутиран.
Гала-вечерта започва от 7:00 PM централно американско време на 02 март (петък), в залата към хотел „The Belvedere“, в предградието на Чикаго – Elk Grove. Интересно е, че съперникът на Тервел прави дебюта си като професионалист именно на това място преди година. До този момент Тристън Джеймс има четири професионални срещи, в които има една победа, един двубой е завършил наравно и е допуснал две загуби.

Освен боят на нашенеца, който ще бъде главният за вечерта, в подгряващите мачове на ринга ще излязат състезатели като: младата надежда на македонския бокс Горан Славески – Гого и местния чикагски любимец от ирландски произход Томи Хюз – Бялата светкавица.
Първият гонг ще удари точно в 7:30 часа вечерта, любителите на бокса могат да закупят билети онлайн на HITZBOXING.COM или на входа. Цените варират от $40 до $150, най-скъпите билети са за ВИП-зоната, където ще се сервират храни и напитки.

Тервел Пулев кацна в Чикаго, заедно с брат си Кубрат и личния си треньор Борислав Бояджиев. Тримата бяха посрещнати на летище „О’Хеър“ от бившия си съотборник в националния отбор Светлозар Радев.

Очаква се в събота на Националния празник – 03 март, Тервел Пулев и екипът му да бъдат на площад „Дейли плаза“ в центъра на Чикаго, за традиционното издигане на българския трибагреник.

В-к „България“

Снимки: „БГ-Войс“

Leave a Reply

Your email address will not be published.