Д-р Дочев държи новия живот в ръцете си

В осмия епизод от поредицата „Българи в Америка“ в предаването „Комбина“ по Нова телевизия на Миролюба Бенатова, бе представен Доктор Пламен Дочев, акушер-гинеколог в Чикаго.
„Работя добре и взимам добре“, това са думите на доктора, който говори с пълно откровение пред обектива на Миролюба.
Той идва в Америка преди седемнайсет години, а в момента е шеф на родилно отделение в една от десетте най-добри болници в Чикаго „Alexian Brothers Medical Center“. Също така е и сред най-добрите специалисти в страната, според Американската асоциация за проучване на мнението на потребителите.

01

Д-р Пламен Дочев

С горчивина д-р Дочев говори за България и за това, че в продължение на десет години, с отлична диплома и Хипократов златен медал от Медицинска академия, никой в родината не е забелязал, разбрал и оценил неговите способности. Не му е дадена дори възможност да приложи натрупаните си познания и да разгърне своя потенциал.
Доктор Дочев разказва за нелесните си периоди в Америка и за това, че с идването си започва от самата нула, с 1500 долара и една чанта с дрехи. И за да се издържа по някакъв начин, първата му работа е да мие чинии, но и за миг не се отказва от мечтата си. Не след дълго успява да си намери работа като хирургичен асистент в Детройт. Световноизвестеният акушер-гинеколог – проф. Роберто Ромеро, се впечатлява от биографията му и го взима на работа при себе си. Близо година е научен сътрудник към Националния институт по здравеопазване към “Уейн Стейт Юниверсити” в Детройт.

1523517_753131731376702_4738460216081188447_o

Торта от благодарни родители

В 26-годишната си практика, д-р Пламен Дочев е помогнал за израждането на около 6 000 деца.
Той казва, че „Родината е там, където е добре.“ Не смята да се връща в България, защото там никой не го чака.
Най-голямата му гордост са неговите две прекрасни дъщери – Ники и Весела Дочеви, които вървят по стъпките на именития си баща и вече имат своите успехи в медицината.
Д-р Дочев има много дипломи и награди за своя професионализъм, но най-голямото признание той получава от своите пациенти, които непрекъснато се увеличават.

03

Докторът със семейството си

04

Д-р Дочев с майка си

05

Д-р Дочев с дъщерите си

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.