Вратарят на „Лудогорец“ Владислав Стоянов е избран за футболист №1 на България за 2014 г. 27-годишният играч е събра най-много гласове от спортните журналисти и получи наградата си на церемония в зала „Концертна“ на Военния клуб в София.

Стоянов е седмият вратар, който печели най-ценното индивидуално отличие в българския футбол. Преди него това са правили Георги Найденов, който през 1961 г. става първия носител на наградата, Симеон Симеонов (1968 г.), Румен Горанов (1978 г.), Георги Велинов (1981 г.), Борислав Михайлов (1986 г.) и Николай Михайлов (2011 г.).

Вратарят на „Лудогорец“ е и едва вторият футболист на годината в последните 13 години, който се състезава за български отбор. Другият беше Георги Миланов през 2012 г., а последният преди бившия играч на „Литекс“ беше Георги Иванов-Гонзо през 2001 г.

Стоянов печели 54-ото издание на анкетата, след като изпреварва съотборника си в „Лудогорец“ Светослав Дяков и носителя на рекордните седем награди Димитър Бербатов. Нападателят на „Монако“ е изпреварил с малка разлика Миланов.

За най-добър млад играч на тазвечершната церемония, която започва в 19.00 часа, ще бъде награден Божидар Краев от „Левски“.

Ще бъдат връчени награди още за най-добър вратар, най-добър защитник, най-добър халф и най-добър нападател в А група, както и за най-добър чужденец и най-красив гол.

източник:dnevnik.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published.