През изминалия уикенд се проведе ML&F April Masters 1000 турнир по тенис от международнaта веригата „МyLongevityAndFitness“ Tennis Tour за ниво 5.0 and under. Веригата се състои от поредица от турнири, от април до октомври, като най-добрите тенисисти ще завършат сезона със заключителния Year Ending Masters 1500 турнир.
В първия 1/4 финал се изправиха Илиан Павлов и Иван Янев. В първия сет Янев игра много концентрирано и агресивно и спечели сета с 6:0. Във втория сет Павлов навлезе в ритъм и се наложи с 6:3. В последвалия решителен супер тай-брейк Янев измъкна победата с 10-7 точки. Във втория 1/4 финал се изправиха нашенецът Нено Топалов и полякът Павел Aнджейевски. Топалов не успя да издържи на стабилната игра на Aнджейевски като загуби мача с 4:6,4:6.
В последния 1/4 финал в китайско дерби Хенри Зенг победи Нан Шен с 6:0,6:2.
В първия полуфинал се изправиха Милен Рангелов и Иван Янев. С повече стабилност и разнообразие в играта си Милен Рангелов спечели мача с 6:0,6:1, но Янев показа борбеност като повечето геймове игра равностойно.
Във втория полуфинал се изправиха китаецът Хенри Зенг и полякът Павел Aнджейевски. В първия сет Зенг се наложи с 6:3. Във втория сет китаецът повиши темпото и затвори мача с 6:2.
Финалния двубой между нашенецът Милен Рангелов и най-добрия китайски тенисист в района Хенри Зенг, се изигра на осветление в понеделник вечерта. В тежка четричасова физическа, психическа и тактическа битка Милен Рангелов победи Хенри Зенг с 4:6;7:6;11:9 точки в решаващ супер тайбрек, печелейки титлата на May Masters 1000 v 5.0 & under division.

 01
Прави: Х.Зенг, П.Aнджейевски, Н.Шен, Н.Топалов
Клекнали: М.Рангелов, И.Павлов, И.Янев

Радостина Павлова, кореспондент на вестник „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.