Месец по-рано, преди битката си в UFC 238 с австралиеца Тай Туиваса на 08 юни в Чикаго, единственият българин в престижната верига за смесени бойни изкуства – Благой Иванов потвърди, че ще уважи с присъствието си, представянето на биографичната книга “Христо Стоичков – Историята”. Исполинът в тежка категория, каза по телефона от Лас Вегас, че ще наруши подготовката си за боя в Чикаго и ще уважи поканата на организаторите.

Освен юначният българин, от “Чикаго Редс” получиха потвърждение и от Божидар Искренов – Гибона. Бившият национал на България, пръв разчупи стериотипа и игра за двата гранда “Левски” и “ЦСКА”. Радостта на народа, както го наричат привържениците на футбола в Родината, ще лети от столицата Вашингтон за събитието на 04 май.

Христо Стоичков и Божидар Искренов (снимка inews.bg)

Известно е, че “синият” юноша е вдигал Купата с ЦСКА, когато треньор на отбора е бил екзекуторът на гиганти – Цветан Йончев. Легендарната седмица на червените, също ще присъства на представянето на книгата.

Христо Стоичков и Цветан Йончев

Съзвездието се допълва и от бронзовия медалист от световното в САЩ 94 – вратарят Димитър Попов.
Организаторите обещават, че ще има още световноизвестни спортисти, за които дори самият Христо Стоичков не знае.

Димитър Попов и Христо Стоичков

Не е изненада, че кувертите за събитието свършиха седмици преди да се случи. Заради големият интерес, от “Чикаго Редс” постигнаха уговорка със собствениците на залата за отпускането на 90 допълнителни места. За тях обаче, няма да бъде включена вечеря, но ще бъдат с гарантирано място. Цените са $25 за възрастни и $15 за деца. Също така, за улеснение на всички, вратите на залата ще отворят в 6 PM, а не както официално е обявено в 7 PM. Телефон за повече информация – 6307060696.

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.