Стоян Стойчев

04

Румен Стойчев

Най-старият български футболен отбор в Чикаго – „Балкан“ 2001 изпусна да спечели ценни точки, при домакинството си срещу „Хорсебокс Юнайтед“. Българите завършиха при нулево равенство и с това още повече завързаха битката за титлата в „червената“ дивизия при над 30-годишните.
В първите минути се играеше основно пред вратата на „Хорсебокс“, Васил Чирпанлиев отправи опасен удар, който излезе в аут. Минути по-късно Костадин Шилев центрира добра топка в наказателното поле, но Златан Буюклиев беше изпреварен от вратаря. Хубава контраатака на „Хорсебокс“ завърши с греда от външната страна.

05

Добромир Пеев в саморазправа със съдията

В началото на втората част българите упражниха натиск. Няколко добри центрирания направи Валентин Димитров, при които противниковата защита се разминаваше, но никой не се възползва да засече топката. В 62-минута опасен удар на Чирпанлиев, беше избит от защитник в корнер. Веднага след това Димитров отбеляза гол, но той не беше зачетен поради спорна засада. В 72-минута Георги Бошнаков излезе сам срещу вратаря, но вместо да подаде на двамата свободни съотбоници Стоян Стойчев и Валентин Димитров или да стреля, си я поведе силно и вратаря излизе, и улови. Малко след това Шилев беше на един метър от гол-линията, но вместо удар с глава или някоя друга част на тялото, се опитва с крак и топката излезе в аут.

03

Костадин Леваков с шпагат

„Изиграхме слаб мач, естествено срещу нас стоеше един добре организиран отбор в защита и нямаше как да създадем много положения. Не се възползвахме по най-добрия начин от тези, които имахме. Изиграхме слабо първо полувреме, имахме само една чиста ситуация за гол, която пропуснахме. Не се стараехме достатъчно, нямаше мотивация, играчите не изпълниха указанията ми преди мача, играха не дисциплинирано. Силно съм разочарован от това. През втората част стояхме по-добре, създадохме положения за гол, дори отбелязохме, но съдиите решиха, че е засада, а то нямаше. Миналият сезон срещу същия противник ни отмениха чист гол. Имахме своите шансове, но Шилев и Бошнаков не бяха концентрирани и не се възползваха от положенията. При тази добре подредена защита, имахме още няколко добри центрирания, но липсата на добро пласиране от наша страна ни попречи да отбележим. Лошото е, че губим точки, поради лоша мотивация и концентрация за мачовете. Най-вече в последните мачове, преди това вкарвахме по 5-6 гола средно на мач, сега не се получава. Надявам се да се върнем на победния ход, мислим за следващия противник“, коментира играещият треньор на „Балкан“ – Николай Димитров.

02

Играещият треньор Николай Димитров

Тази събота (17 септември) от 4:30 часа следобяд на Олимпик парк в Шамбург (игрище номер 2), „Балкан“ играе с полския тим „Търновия“.

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.