Най-старият български футболен отбор – „Балкан 2001“ (Чикаго), стартира с изразителна победа в първенството при над 30-годишните, в „червената“ дивизия на Премиерлигата. „Балканци“ победиха с 4:0 ирландския „Селтик“ (Чикаго). Два гола за българите отбеляза фамозният Валентин Димитров, а по веднъж се разписаха Костадин Шилев и ветеранът Димитър Дудин. Победата можеше да бъде още по-резултатна, ако съдията не беше отменил редовен гол на Златан Буюклиев, поради несъществуваща засада.

03

Голмайсторът Димитър Дудин

Футболистите на „Балкан“ владееха инициативата през целия мач и още на полувремето водеха с 2:0. Първото попадение отбеляза Димитров, с далечен прехвърлящ удар. Шилев се пласира добре и се разписа от два метра на празна врата. Третия гол стана като по учебник. Само с три докосвания, легендата Тони Тодоров намери Леваков, който в стил Хубчев, центрира в наказателното поле, там в стил Лечков, Димитров изкочи с плонж зад защитата и вкара с глава за 3:0. Четвъртото попадение вкара Дудин с премерен удар от средно разстояние.

02

Голмайсторът Костадин Шилев

„Поздравявам отбора за хубавата победа. Въпреки лошото време, имахме ентусиазъм и бяхме в пълен състав. Като цяло, играта не ми хареса, но като за първи мач е нормално. Студеното и дъждовно време, в комбинация със силния вятър, също повлия върху качеството на игра. Въпреки убедителната победа знам, че можем много повече. Бих казал, че на този раннен етап, качеството на игра е задоволително. Надявам се в следващите мачове да сме по спокойни. Имаме стабилен спонсор в лицето на Сашо Белянов от „DELTA TIRE“, който ще ни подкрепи през годината. Благодаря на момчетата за сериозното отношение“, коментира играещият треньор – Николай Димитров.

04

Играещият треньор Николай Димитров

Тази събота (7-ми май), от 4:30 ч. следобяд, на адрес: 900 S Elmhurst Rd, Wheeling, IL 60090, „Балкан“ приема друг полски тим „Търновия“.
На следващия ден (неделя 8-ми май), най-силният български отбор „Миньор“ (Чикаго) играе срещу най-добрия сръбски отбор „Юнайтед Сърбс“. Мачът е от 8:00 ч. вечерта, на адрес: Oak Brook Park District, 1450 Forest Gate Rd, Oak Brook, IL 60523. Припомняме ви, че „чуковете“ играят в най-силното първенство на МСЛ.

Галерия снимки:

   05

Ангел Баков

06

Светослав Иванов

07

Капитанът Васил Чирпанлиев

08

Поредна добра намеса на вратаря Цветелин Николов

09

Костадин Леваков печели въздушен двубой

10
Златан Буюклиев се бори за първа топка

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.