Световноизвестната българска ММА – звезда Благой Иванов направи последна тренировка в Ню Йорк, преди гала-вечерта UFC 244. Багата ще се бие тази събота в легендарната зала “Медисън Скуеър Гардън”, с американеца Дерик Люис.

Благой Иванов и треньорът по бокс Родни Клислер

“Подготовката ми протече на ниво с правилните спаринг партньори. Готов съм и както винаги ще дам всичко от себе си. За мен ще бъде удоволствие и гордост да представям България на това събитие”, каза Благой.

Багата със спаринг партньора Митчъл Сайп

По традиция Багата стартира тренировката в часа на битката за по-добра климатизация. В началото на заниманието той наблегна на борбата от стойка и партер, а накрая завърши с бокс.

Преди заниманието шампионът разпусна с партия шах в хотел “Ню Йорк Мериот”. Сградата на хотела се намира в сърцето на Манхатън, близо до залата. Боецът претупа набързо с шах и мат новия си спаринг партньор Митчъл Сайп, който е само на 23 години, а вече е ММА шампион на щата Калифорния.

Багата едновременно играе шах и дава интервю във хотелската си стая

Докато Багата и Мич играеха шах, внезапно в стаята нахлу продуцентът на телевизия ESPN – Джо Ботези с екипа си. Докато играеха шах Ботези направи съвсем непринуден разговор с Благой Иванов.

След интервюто Багата взе “скалпа” със същия резултат шах и мат, и на бившия шампион по борба Глен Амадор, който е близък приятел на българина и е неизменно до него от началото на кариерата му в САЩ.

Благой Иванов на площад „Тайм Скуеър“

Другият близък приятел и спаринг партньор на Благой – Красимир Младенов, подсказваше през цялото време на Глен, но без положителен резултат.

Глен Амадор и Красимир Младенов

Вечерта Багата и хората от екипа му се разходиха по площад “Тайм Скуеър” и улица “Бродуей”.

Днес (петък, 01 ноември) от 6:00 часа следобяд източно време ще се проведе церемониалното мерене на състезтелите в зала „Медисън Скуеър Гардън“.

От ляво на дясно: Глен Амадор, Благой Иванов и Родни Клислер

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.