„Бодрост“ (Чикаго) завърши наравно 2:2 с мароканския тим „Грийн бойс“, в контролна среща, играна на „Ривер парк“ в Чикаго. Мачът се изигра в две полувремена по 45 минути. Главен съдия беше българинът Николай Василев. Mароканците отбелязаха първи, чрез Джамал за 1:0. Така завърши и първата част. С подновяването на играта, вятърът стана попътен за „бодрите“ момчета и още в първата минута, Асен Василев изравни резултата 1:1. Бързоногото крило открадна топката в центъра на терена, направи самостоятелен рейд в стил Меси и вкара гол пред смаяните погледи на мароканците. В средата на втората част, Павел Славов центрира от дясно и намери включилия се Дамян Димов, който вкара от воле за 2:1. Малко преди края, след контраатака, Абду изравни за крайния резултат 2:2.

„Получи се добра проверка, още не сме влезли в оптимална форма. Експирементираме със състава. Отпускане на моменти ни лиши от победата в мача. Надяваме се, до начлото на сезона да изчистим грешките и да започнем да играем на по-виско ниво“, каза след мача помощник-треньорът на „Бодрост“ – Александър Яновски.
„Вярвам, че стана добра игра. Факторът на вятъра ни помогна през първата половина и беше против нас през втората част. Като цяло, мисля че беше добро предизвикателство за нас да играем срещу „Бодрост“ – отборът шампион от миналата година в първа дивизия. Равния резултат, който постигнахме, е добър знак за нас. Това ще насърчи хората да дойдат да се присъединят към отбора и да ни подкрепят. Особено при факта, че ние сме млад отбор, който е нов в Чикаго и Премиер Сокър Лийг. Това, което ние се опитваме да направим, е да създадем и утвърдим клуб в отворената група, предимно от мароканската футболна общност в Чикаго“, коментира организаторът на „Грийн Бойс“ и бивш играч на българските „Пирин“ и „Миньор“ – Юсеф Оюфак – Рабех.

DSC_0001Тази неделя, от 10:00 ч., сутринта, на Олимпик Парк в Шамбург, „Бодрост“ играе контролна среща с румънския тим „Трикольори“.

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.