8 септември, 2018 г, за единайсти пореден път училищният звънец прикани всички деца от българско училище “Нов живот” за още учебни приключения. След дългата ваканция, те се надпреварваха да прегърнат и поднесат цветя на своите любими учители. Както е редно за един първи български учебен ден, учениците бяха подготвили песни и стихотворения, с които успяха да ни пренесат в уютната училищна атмосфера.

Преди да влязат по класните си стаи, обичаната от всички г-жа Хриска Перфанова – директор на училището, се бе подготвила със здравец и домашно приготвени пити от симпатизанти на училището, които всички успяха да вкусят.

Директорът на БУ „Нов Живот“ г-жа Хриска Перфанова

Една любима и всеотдайна учителка – г-жа Антония Василева, си взе сбогом с децата и родителите, тъй като се завръща в родината, с решението да упражнява това, което й доставя най-голямо удоволствие, а именно – учителската професия. Венци и Аля, нейни бивши ученици, я поздравиха специално със своя версия на вечната песен “Учителко, целувам ти ръка”. Г-жа Хриска Перфанова пожела на своята съратничка Антония – болестите да стоят далеч от нея, да забравя лошите неща и щастието й да расте с годините напред!

Венци и Аля пеят специално за г-жа Антония Василева

А ето и част от думите й към ученици и родители:

“Българско училище “Нов Живот” е акумулатор на днешната история, която ще бъде част от утрешна България. То е част от една голяма идея, чрез която ние градим по-добър свят за нашите деца, в който присъства връзката с близки и роднини в далечна България, чрез единственото въже, което ни свързва – българският език. Свят, в който те ще бъдат по-конкурентноспособни, бидейки носители на ценностите на два континента. Моята молитва е – нека пребъде всичко това! Нека българско училище “Нов Живот” остане храм на знанието и човечността, а учителстването пример за всеотдайност и благородство! Добре дошли, мили деца, търсещи знания, доброта, красота и приятелства!”

Галерия снимки:

В-к: „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.