Най-голямата надежда на българския баскетбол Александър Везенков има големи шансове да бъде включен още в тазгодинишния НБА драфт. Това твърди неговия агент, a и както знаем скаути на Лейкърс следиха крилото на гръцкия Арис през изминалия сезон. Ако не бъде включен през 2014 то със сигурност ще бъде записан в драфта през 2017.

Везенков е един от най-добрите перспективи на своята възрастова група в Европа и въпреки че в светлината на прожекторите е принадлежала на Дарио Шарич в U18 Европейско първенство от 2012 г., Везенков остави собствената си диря с националния отбор на България средно 16.7 точки, 5.7 борби и 1.9 асистенции в девет игри по време на турнира.

На 16 май 2013 г., Везенков  се ангажира да играе американски баскетбол колеж в Конференцията на Big East, в Xavier University, с Xavier мускетари. Въпреки това, той реши да остане в Гърция с клубния си отбор Арис 

Александър Везенков

Александър е роден на 6-и август 1995г. в Никозия, Кипър. Има двойно гражданство ( Българско и Кипърско). В момента е най добрия играч на Гръцкия Арис ( MVP за сезона) и е мишена за други отбори в Европа, както и талантът му е неоспорим.

Говорейки за НБА драфта трябва да споменем, че вчера Клийвланд Кавалиерс спечелиха правото да са номер едно в системата на избиране. Те спечелиха за втора поредна година и, трети в последните четири години, което се смята за невероятен късмет. През 2011 те избраха Кайри Ървинг, а миналата Антони Бенет, и двамата се превърнаха в едни от най-добрите млади играчи в лигата на извънземните. Ето и някои от другите избрани:

2014 NBA draft order
No. 1 Cleveland Cavaliers
No. 2 Milwaukee Bucks
No. 3 Philadelphia 76ers
No. 4 Orlando Magic
No. 5 Utah Jazz

Късно снощи пък Майами Хийт победи като гост Индиана с 87 на 83 и така изравни плейофната серия на 1 на 1. Лоша новина за Пейсърс доиде след края на мача, след като стана ясно че звездата на отбора Пол Джордж има комоцио и може да пропусне следващия мач, а дори и всички останали  до края на сезона. За Майами Леброн Джеймс отбеляза 12 от общо 22-те си точки в четвъртата част и това се оказа печелившия коз на тгостите за да се поздравят с победата. Интересното е, че това бе първа загуба на отборът домакин в последните 10 мача помежду им.

Leave a Reply

Your email address will not be published.