В поредния кръг от първенството в зала на „Лига Европа“, „Левски“ Чикаго победи убедително с 4:1 домакините от „Сокърс“. Младите футболисти от силната футболна академия „Сокърс“, не успяха да се противопоставят на опитните „сини“ играчи. В 7-та минута на мача Диан Радев стреля опасно от ляво, но стражът изби топката, която попадна във връхлитащия на скорост, от задна позиция, Емил Костадинов, който отбеляза за 1:0.

Голмайсторът Емил Костадинов

След попадението българите получиха, един след друг, три сини картона и до края на първата 20-минутна част предимно се бранеха успешно, с човек по-малко на терена.

В 27-та минута играещият треньор Анатоли Вътев асистира на най-младия в отбора Пламен Пенев, който с едно докосване отправи неспасяем удар централно срещу вратаря и вкара за 2:0. Седем минути по-късно отново Пламен Пенев, получи топката от Росен Каптиев и стреля моментално отдалеч отбелязвайки за 3:0.

Голмайсторът Пламен Пенев

Три минути по-късно, след поредния син картон, „сините“ останаха с човек по-малко на терена. Играчите на „Сокърс“ се възползваха по най-добрия начин и успяха да отбележат почетното попадение за 3:1. Пет минути преди края на мача Диан Радев получи директен червен картон за умишлено грубо влизане срещу съперник.

Дидо Радев получи директен червен картон

Въпреки намаления състав, в последните минути на мача, капитанът Мирослав Манолов излезе на позиция сам срещу вратаря стреляйки опасно, топката срещна горна греда и се върна към Манолов, който я удари силно с глава, оформяйки крайния резултат 4:1.

Капитанът Мирослав Манолов

„Срещу тези млади момчета, дадохме всичко от себе си и направихме колкото можем. Единствено трябва да бъдем по дисциплинирани и да не оспорваме всяко съдийско решение, аз също влизам в това число, получихме много сини картони и червен картон на Дидо Радев. Не трябва да мислим само за себе си, а да знаем, че получавайки картон нарушаваме играта на отбора. Поздравления за това, че през един период от време успяхме да запазим вратара суха, с двама души по-малко на терена. Като цяло мача беше на добро ниво“, коментира играещият треньор Анатоли Вътев.

Играещият треньор Анатоли Вътев

Тази неделя (21 февруари) от 12:30 часа чикагско време „Левски“ Чикаго играе срещу изградения от латиноси отбор на „Пегасус“. Мачът ще се изиграе в зала „Сокър Сити Палатайн“, намираща се на адрес: 545 S Consumers Ave, Palatine IL, 60074. Нашенците желаещи да подкрепят на живо българския отбор трябва да заплатят билет на стойност $5. Входът за деца до 14 години е безплатен.

Галерия снимки:

Росен Каптиев
Красимир Костов
Димитър Гюрджийски
Вратарят Христо Христов
Ангел Баков
Ивайло Баташки
Добромир Пеев
Опасна ситуация пред левскарската врата

Снимки: Владимир Атанасов

Leave a Reply

Your email address will not be published.