„Миньор“ Чикаго победи с 4:2 последния във временното класиране „Ди Ес Ей Блу“. В средата на първото 20-минутно полувреме играещият помощник-треньор Николай Янев организира атака от дясно, при която вкара гол, след добавка на избита топка от противниковия вратар.

Играещият треньор Николай Янев

До края на първата част „чуковете“ изпуснаха още куп положения за отбелязване на гол. На почивката миньорци водеха с минимална преднина 1:0.

След подновяването на играта, още с първия съдийски сигнал, съперниците вкараха два бързи гола на контраатка и обърнаха резултата в своя полза. Играчите на „Ди Ес Ей Блу“ запазиха георйски преднината до средата на втората част, когато перничанинът Николай Асенов асистира на капитана Борислав Радев, който изпревари противниковия страж и чукна технично топката в мрежата за 2:2.

Борислав Радев се радва на изравнителното попадение

Пет минути по-късно отново Борислав Радев подаде успореден пас на вратата на Милен Олуков, който стреля по земя, топката размина двама защитници, заблуди вратаря и влезе в мрежата за 3:2.

Голмайсторът Милен Олуков

Четвъртото попадение за „винкелите“, след добавка на рикушет от стената, отбеляза младата надежда Димитър Минчев. Бащата на последния голмайстор за „чуковете“ – Теньо Минчев е бивш играч на „Миньор“ Чикаго, многократен шампион с „Левски“ Чикаго О30 и „България“ О30.

Голмайсторът Димитър Минчев

„След последната убедителна победа, като че ли малко подценихме противника, който се е закотвил на последното място в класирането. Въпреки това, победата си е победа и благодаря на момчетата. Интересно ще бъде в предстоящия мач, дали ще бъдем на ниво, срещу отбор с призово място във временното класиране. При липсващия титулярен страж Каранаков, на вратата много добре се представи Кристиян Щерев“, коментира играещият помощник-треньор – Николай Янев.

Кристиян Щерев замести достойно вратаря Никола Каранаков

Тази неделя (21 февруари) от 2:45 часа следобяд „Миньор“ Чикаго играе със силния отбор на „Ди Ес Ей Уайт“, който е допуснал само една загуба до момента и заема призовото второ място във временното класиране. Двубоят ще се изиграе в зала „Сокър Сити Палатайн“, намираща се на адрес: 545 S Consumers Ave, Palatine, IL 60074. За желаещите любители на футбола да наблюдават срещата на живо билетите са по $5 на място. За деца до 14 години входът е безплатен.

Галерия снимки:

Дебют за „Миньор“ направи 15-годишният Брендън Божков
Симеон Петров
Георги Иванов
Любен Танушев
Денис Зейнели

Снимки: Владимир Атанасов

Leave a Reply

Your email address will not be published.