Същия ден, преди да си тръгнат обратно за Родината, кметът на Перник – г-жа Вяра Церовска, изгледа финала за „Купата на побратимяването“ между „Миньор“ Чикаго и „Македония“, на закрито.
Градоначалникът връчи Купата на капитана на „Миньор“ Чикаго – Тони Тодоров. Ветеранът Тодоров, който е юноша на „Металург, играл е за „Миньор“ и „Марек, поведе отбора към победа над „Македония“ с 11:7.

Ветеранът Тони Тодоров вдига Купата

Почти всички футболисти отбелязаха в мача. По два гола за победата над братята македонци вкараха Росен Каптиев, Мирослав Манолов, Борислав Радев и Ивалин Гунчев, а по-веднъж се разписаха Стефан Златев, Николай Янев и младият перничанин Кристиян Ненков.
За „Македония“, по два гола отбелязаха Николай Катранджийски и Костадин Гълъбов, а по един добавиха Денис Стоянов, Коце Трайков и Станойче Атанасов.

Кметът Вяра Церовска поздрави финалистите

„Приятели, мисля че мога да се обърна така към всички вас, започна речта си Вяра Церовска. Искам безкрайно да благодаря на тези двама големи мъже Николай и Емил, на тях и на техните семейства. За това, което направиха за Перник, за България и за всички нас. За това, че увлякоха толкова много хора и че през тяхната енергия българаската общност бе обозначена много специално тук, в САЩ. Без тяхното лично участие и голямо желание, нашето присъствие тук, това побратимяване, това отваряне един към друг, нямаше да бъде възможно и им благодаря. За нас това е култова среща, защото всички в Перник очакват именно да видят „Миньор“ Чикаго. Това е кулминацията на нашето идване тук. Особено знаково е, че срещата е с „Македония“. Сега, вратите на Европа се отварят през България с Македония. Така че ние заедно вървим към едно голямо общо бъдеще. Вие вече сте го направили тук, затова ви поздравявам“.

Зам. кметът Владислав Караилиев награждава с приз за „Най-добър нападател“ – Мирослав Манолов

Кметът добави, че догодина очаква отбора на „Миньор“ Чикаго в България, за срещата на века срещу „Миньор“ Перник, по случай 100-годишнината на емблемата на града.
Делегацията от Перник включваше още зам. кметовете г-жа Севделина Ковачева и г-н Владислав Караилиев, кмета на най-големия квартал „Изток“ – г-н Емил Костадинов и експерта по култура – г-н Гаврил Апостолов. Гостите от България бяха придружени от консула – г-жа Людмила Тасева.

Зам. кметът Севделина Ковачева награждава Росен Каптиев с приз за „Най-полезен играч“

Треньорът на „Миньор“ Чикаго – Емил Миланов, представи гостите на двата отбора, а те от своя страна връчиха наградите за най-добре изявените. За най-добър вратар беше избран Христо Христов от “Миньор”. За най-добър защитник Кире Митев от „Македония“. Статуетката за най-добър полузащитник отиде при Николай Катранджийски от червените. Наградата за най-добър нападател, заслужи бившият професионален играч на ЦСКА – Мирослав Манолов. За най-полезен играч, бе избран бившият професионалист, играл в „Лудогорец“ – Росен Каптиев.

Кметът на квартал „Изток“ Емил Костадинов награждава Николай Катранджийски с приз за „Най-добър полузащитник“

Следващото предизвикателство за „чуковете“, ще бъде на 22-ри декември, в четвъртия турнир по минифутбол за „Българо-Македонската приятелска Купа“, организаиран от Олимпийски клуб „Васил Левски“ в Чикаго.

Галерия снимки:

Експертът Гаврил Апостолов награждава Кире Митев „За най-добър защитник“

Христо Христов бе избран за „Най-добър вратар“

Двата отбора с официалните гости

Отборът на „Миньор“ Чикаго в зала

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.