„Левски“ Чикаго 2014 отнесе, като цунами, с 6:1 японския тим „Шогун Уинд“ 1988 на финала за купата на Премиерлигата, в бялата дивизия, при над 30-годишните. В 21-та минута Мирослав Манолов пропусна дузпа за „сините“. Десет минути по-късно Владимир Вукайлович беше точен от бялата точка за 1:0. Веднага след гола 22-мата на терена бяха помолени от съдиите да напуснат зеления килим, заради опасността от светкавици. След около 15-минутна пауза двата отбора се върнаха на стадиона да доиграят мача под проливен дъжд.

Владимир Вукайлович отбеляза от дузпа

Малко преди края на първата част крайният защитник Асен Василев центрира коженото кълбо в наказателното поле на японците. Там най-добре пласиран, се оказа Миро Манолов. Той засече топката с глава и се реваншира за пропусната дузпа, като вкара неспасяемо в горния десен ъгъл на вратата за 2:0. Така завърши първото полувреме с два гола преднина за „Левски“ Чикаго.

Голмайсторът Мирослав Манолов (в средата)

В началото на втората част капитанът Стефан Златев центрира остра топка в наказателното поле, където Росен Каптиев с едно докосване направи резултата класически 3:0. Последва отпускане в българските редици и японците вкараха почетно попадение за 3:1. До края на срещата имаше само един отбор на терена „Левски“, който си правеше каквото поиска с топката. Голмайсторите от първото полувреме Мирослав Манолов и Владимир Вукайлович, заедно с черногорецът Бато Радонич затвърдиха превъзходството на „сините“ с по едно попадение за крайния резултат 6:1.

Голмайсторът Росен Каптиев

„Посвещаваме спечелената купа на всички сини привърженици и на президента на отбора – Михаил Михайлов. Без неговата финасова и морална подкрепа щеше да ни е много трудно да спечелим трофея. Предстой изключително равностоен финал за Суперкупата, който ще бъде последният официален мач на отбора за годината“, коментира организаторът на „Левски“ Чикаго – Николай Василев.

Голмайсторът Миро Манолов; капитанът Стефан Златев, организаторът на отбора Николай Василев и Георги Георгиев

На 10-ти ноември от 5:00 часа следобяд на адрес: 900 S Elmhurst Rd, WheelingIL 60090, във финала за купата на „червената“ дивизия, в същата възрастова група, ще играят най-старият български отбор „Балкан“ 2001 и „Атлетико Торино“. Победителят от двубоя ще се срещне на финал за Суперкупата с „Левски“ Чикаго.

Припомняме ви, че спечеленото отличие е четвърто в историята на отбора. Само през миналата година „Левски“ не успя да вдигне купата. На полуфинала с гръцкия тим „АЕК“, заради разправии със съдиите, българите загубиха с 3:0 служебен резултат.

Галерия снимки:

Щастливите победители

Георги Георгиев

Росен Каптиев

Мартин Митев

Даниел Гомез

Младен Петрович

Ветеранът Костадин Везьов вдигна 10-та си купа (пет със „Славия“, една с „Ботев“ и четири с „Левски“)

Голмайсторът Бато Радонич

Мирослав Николов

Мирослав Манолов

Мартин Чекъров

Даниел Гомез

Мартин Митев

Капитанът Стефан Златев

Младен Петрович

Михайло Добрасинович

Поздравления след поредния гол

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.