Генералното консулство в Чикаго събра активисти на българската общност във ветровития град на специален прием в център “Магура”. Екипът на консулството, начело с г-н Иван Анчев, благодари на всички, които удостоиха с присъствието си вечеринката. Генералният консул благодари сърдечно за доброто сътрудничество през изминалата 2018 г. и представи новоиздадената книга за Макгахан, с автор Камелия Попова.

“Всички вие сте хора, с които Генералното консулство е работило през 2018 г. Имаше и други поканени, но поради специфичното време от годината (време за ваканции), някои не можаха да дойдат”, добави г-н Иван Анчев.

На свой ред, консулът г-жа Людмила Тасева, също изказа благодарности за доброто взаимодействие между екипа на консулството и общността. Собственикът на сайта eurochicago.com г-н Петър Стаматов, използва възможността да покани всички присъстващи на нова подобна среща в началото на новата 2019 г.

Безспорно най-голямо внимание и вълнение имаше около доайенът на българската диаспора – 91-годишният г-н Александър Дърводелски. Той е строителен инженер по професия и дългогодишен редактор на сп. „Борба“. В Чикаго г-н Дърводелски е проектирал редица впечатляващи сгради. Две от най-популярните са Индиана стейт офис билдинг и централата на застрахователната компания Си Ен Ей.

На изпроводяк, екипът на консулството пожела приятно изкарване на коледните и новогодишните празници на всички присъстващи.

Галерия снимки:

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.